Читај ми!

Histerija HRT-ove novinarke

Nabijem na k... Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi, napisala novinarka HRT-a Helena Krmpotić na svom Fejsbuk profilu.

Helena Krmpotić, novinarka HRT-a, u petak pre nego što će se u Hagu izreći presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, napisala je na svom Fejsbuk profilu: "Nabijem na k... Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi. Da barem malo nalikujemo na državu, već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovom trgu", prenose hrvatski mediji.

Ostali su je upozoravali da se ponaša civilizovano i bez vulgarnosti, na šta je odgovorila kako joj je "pun k.... civilizovanog. Izdajice hrvatskog naroda. Sramota me je gde živim".

Dalje je komentarisala premijera i predsednika, tvrdeći da bi im "glave namontirala na ćošku, da se psi mogu po.... na njih".

Njene kolege, Petar Štefanić i Ivan Jabuka pokušali su da joj objasne da predsednik i premijer nisu krivi zbog zatvaranja generala i molili da smanji tenziju, na šta je njen odgovor bio kako "još nije ni krenula".

Na HRT-u su ogorčeni govorom mržnje na Fejsbuk profilu svoje novinarke, zbog svega pokrenuli internu istragu, piše Tportal.

"Upoznati smo sa slučajem, pa smo još u petak 16. novembra pokrenuli interne postupke u konkretnom slučaju. Istup koleginice HRT smatra govorom mržnje koji je kao takav apsolutno nedopustiv, pogotovo za novinare Informativnog programa javnog servisa. Interni postupci su u toku, pa u ovom trenutku ne možemo govoriti o sankcijama", izjavili su sa HRT-a, prenosi hrvatski portal Indeks.hr.

Pre nekoliko dana, još jedan poznati novinar HTV-a, Denis Latin, šokirao je javnost svojim statusom na Fejsbuku.

"Ponekad mi je žao što Hitler nije ostvario neke svoje zamisli", napisao je Latin, koji je taj status preuzeo od Enesa Čelosmanovića, poznatog i kao E Če.

Status je bio ilustrovan E Čeovom fotomontažom na temu izraelskog granatiranja Gaze u "produkciji SAD", kako tvrdi autor.

Nakon što su mediji preneli informaciju o statusu koji je objavio na svom profilu, Latin je izbrisao status i napisao: "Izvinjavam se! Izbrisao sam!".

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво