Читај ми!

Formirana koalicija Srpska sloga

Narodna stranka, Srpska lista, Otadžbinska srpska stranka i Stranka srpskih radikala formirale predizbornu koaliciju Srpska sloga, koja će učestovati na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Četiri srpske stranke, Narodna stranka, Srpska lista, Otadžbinska srpska stranka i Stranka srpskih radikala zvanično su formirale predizbornu koaliciju Srpska sloga.

Sednici nije prisustvovao predstavnik Demokratske srpske stranke koja je ranije kao uslov za pridruživanje toj koaliciji tražila da njen predsednik Ranko Kadić bude nosilac izborne liste na predstojećim parlamentarnim izborima koji će u Crnoj Gori biti održani 14. oktobra.

"Na sastanku koji je održan u prostorijama Narodne stranke kome su prisustvovali predstavnici četiri stranke donesena je odluka o formiranju koalicionog saveza Srpska sloga", potvrdio je portparol Narodne stranke Slaviša Guberinić za portal Analitika.

Guberinić je dodao da ove stranke pozivaju sve zainteresovane političke subjekte, pojedince, nevladine organizacije koje dele njihova politička uverenja da im se pridruže.

"Formiran je tim koji će raditi programsku platformu Srpske sloge kao i koordinacioni tim za sprovođenje tehničko - operativnih radnji na terenu", naveo je Guberinić.

Guberinić je rekao da je na sastanku pročitano pismo Demokratske srpske stranke koja ih je obavestila da neće prisustvovati zbog, kako je navedeno, medijske harange koja je pokrenuta nakon završetka prethodnih razgovora o predizbornoj koaliciji.

On je poručio da je Srpska sloga otvorena za sve političke subjekte, kao i da se na sastanku nisu izjašnjavali o pismu Demokratske srpske stranke.

Predaja izbornih lista u Crnoj Gori počela je juče i trajaće do 19. septembra.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво