Читај ми!

Dodik odlikovao Koštunicu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio najviše odlikovanje Orden Republike Srpske Vojislavu Koštunici. Bivši premijer Srbije poručio da mu je jedna od najvećih briga bila sudbina i napredak Republike Srpske.

Povodom Vidovdana i dvadesetogodišnjice Republike Srpske, predsednik Milorad Dodik odlikovao je bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunicu Ordenom Republike Srpske.

"Napredak Srbije i napredak Republike Srpske predstavljaju naš najveći nacionalni interes, interes srpskog naroda. Nadam se da sam dao svoj doprinos da Republika Srpska bude ono što je danas i posebno ono što može da bude i što će biti sutra", istakao je lider Demokratske stranke Srbije.

Koštunica je rekao da je uveren da je Republika Srpska izgrađena na najčvršćim temeljima, što je pouzdan zalog i jamstvo njene uspešne i sigurne budućnosti.

"Najiskrenije Vam zahvaljujem što ste mi pričinili ovu veliku, najveću čast i želim Republici Srpskoj da u miru i blagostanju napreduje na korist srpskog naroda i svih njenih građana", rekao je Koštunica, saopšteno je iz DSS-a.

On je rekao i da je Vidovdan "luča srpske istorije" i da je zato sve važno što se desilo srpskom narodu i srpskim državama obasjano i prožeto svetlošću Vidovdana.

"I zato, šta je drugo moglo biti slava Vojske Republike Srpske nego Sveti knez Lazar i Vidovdan. I baš zato, i dvadesetogodišnjica Republike Srpske počiva na čvrstim, drevnim temeljima i istini, a to je Vidovdan. Sve vredno i trajno što smo kao narod uspeli da stvorimo i sačuvamo zasnovano je na istini Vidovdana", naglasio je Koštunica.

On je rekao da je za njega orden koji je dobio kruna svega što je radio i da orden prima sa osećanjem ponosa i posvećuje ga srpskom narodu koji i danas mučenički strada na Kosovu i Metohiji i srpskom narodu u Republici Srpskoj i Srbiji.

Koštunica je rekao da će zauvek biti i ostati iskreni prijatelj Republike Srpske i da će, kao i do sada, sve svoje snage usmeriti na razvoj i unapređenje nacionalnih interesa srpskog naroda sa obe strane Drine.

Dodik je odlikovanja Koštunici dodelio povodom Vidovdana i 20 godina Republike Srpske.

Odlikovanja treba da dobiju i šef Predstavništva Srpske u Izraelu Arie Livne, bivši bokser Dragomir Batara, humanista Ljiljana Rikić i Gradski tamburaški orkestar Banjaluka.

Koštunica i Livne odlikovani su Ordenom Republike Srpske na lenti, Gradski tamburaški orkestar Ordenom Njegoša prvog reda, Batar Ordenom Njegoša drugog reda, a Rikićeva Ordenom Krsta milosrđa.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво