Читај ми!

„Balisti" prete policiji

Ogroman broj policajaca na ulicama makedonskih gradova obeshrabrio izgrednike. Navijačka grupa „Balisti", čija su dva člana uhapšena posle nereda u Makedoniji, preti policiji.

Makedonska policija i specijalci patrolirali su prošle noći u Skoplju i još nekoliko gradova, što je odmah dalo rezultate, pa od juče po podne nije zabeležen nijedan ozbiljan incident.  

Pravi test za stabilnost Makedonije sledi u sredu, kada je na programu utakmica Škendija–Vardar u Tetovu, što mnogi tumače kao najavu novih sukoba dve najjače navijačke grupe u Makedoniji, makedonskih "Komita" i albanskih "Balista". 

Dvojica vođa "Balista" uhapšena su u akciji policije posle serije incidenata u Tetovu, ali je ta navijačka grupa oštro zapretila policiji, ukoliko odmah ne puste Škeljzena i Arlinda Metu iz pritvora.

„Policija je uhapsila naša dva člana, Škeljzena Metu i Arlinda Metu. Jedan od njih je naš vođa. Tražimo da ih hitno oslobodite. Celo Tetovo daje podršku našim članovima. Ne želite da znate šta možemo da napravimo, zato ih puštajte", objavili su „Balisti" na Fejsbuku.

Makedonski fudbalski savez zabranio je organizovana putovanja na gostovanja u pokušaju da koliko-toliko utiče na događaje. 

Iako je noć protekla bez incidenata, u Skoplju i Tetovu makedonska policija privela je sedam osoba osumnjičenih za izazivanje međuetničkih sukoba proteklih dana.

Sinoć su na makedonskoj ambasadi u Prištini polupani prozori, a albanska partija Unikomb, čiji je program ujedinjenje svih Albanaca, pozvala je preko interneta na proteste u utorak ispred ambasade Makedonije u Tirani.

 

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво