Читај ми!

Ukinuta presuda za "Srbe na vrbe"

Županijski sud u Splitu ukinuo osuđujuću presudu protiv Antonija Vujčića, koji je jedini procesuiran zbog transparenta "Srbe na vrbe, nikad zaboravit, nikad oprostit", koji je u leto 2010. godine dočekao srpske tenisere na ulasku u Split.

Županijski sud u Splitu ukinuo je prvostepenu osuđujuću presudu za Antonija Vujčića,  koji je bio optužen za širenje rasizma i postavljanje transparenta na kome je pisalo "Srbe na vrbe, nikad zaboravit, nikad oprostit", uoči dolaska srpske Dejvis kup reprezentacije u Split 2010. godine.

Vujčić je bio osuđen na četiri meseca zatvora, a pored ukidanja te presude, Županijski sud je odlučio da ponovljeni proces neće moći da vodi sudija Dinko Mešin, koji je izrekao prvostepenu presudu.

Procenjeno je, naime, da Mešin neće promeniti odluku, pa će u ponovljenom postupku suditi drugi sudija, koji još nije određen.

Županijski sud je ukinuo presudu jer je zaključeno da nema dovoljno dokaza da je Vujčić postavio transparent na jedan nadvožnjak.

Pritom je prihvaćena njegova odbranu da je slučajno prolazio pored garaže u kojoj je ispisivan transparent i fotografisao ga je mobilnim telefonom, ali nije imao ništa sa njegovom izradom i postavljanjem, za koju je sudija Mešin zaključio da je smešna.

Županijski sud je naložio novom sudiji da u ponovljenom postupku ispita osobe koje su napravile transparent, iako je za to bio optužen samo Vujčić i niko drugi nije bio ni pominjan, prenose hrvatski mediji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво