Podrška izbeglica Koaliciji srpskih stranaka

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji i koalicija srpskih stranaka u Republici Hrvatskoj potpisale su sporazum o međusobnoj saradnji.

Sporazum o međusobnoj saradnji između Koalicije udrženja izbeglica u Srbiji i Kaolicije srpskih stranaka u Hrvatskoj potpisan je u Beogradu.

Sporazum o saradnji potpisali su predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta, predsednici Srpske narodne stranke, Demokratske partije Srba i Naše stranke Milan Rodić, Mitar Kojadinović i Jovan Ajduković.

Linta je rekao da će potpisani sporazum doprineti "početku stvaranja nove srpske politike u Hrvatskoj".

Prema njegovim rečima, Koalicija izbeglica u Srbiji podržala je Koaliciju srpskih stranaka u Hrvatskoj, jer je pozitivno ocenila peticiju za poštovanje ljudskih prava prognanih i izbeglih Srba iz Hrvatske koju je potpisalo oko 70.000 ljudi.

Podrška Koaliciji srpskih stranaka u Hrvatskoj pružena je i zbog toga što je bila protiv potpisivanja zajedničke deklaracije o izbeglima na ministarskoj konferenciji u Beogradu, rekao je Linta.

"Koalicija srpskih stranaka u Hrvatskoj podržala je i naš predlog da Sabor Hrvatske donese Deklaraciju o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske kojom bi Hrvatska preuzela odgovornost za gubitke i štete nanete građanima", rekao je Linta.

Predsednik Srpske narodne stranke u Hrvatskoj Milan Rodić rekao je da će potpisan koalicioni sporazum predstavljati odraz novog zajedništva izbeglih, kao i odraz nove politike.

"Ovaj koalicioni sporazum koji smo potpisali je odraz jedne nove politike, odnosno jednog novog zajedništva naših obespravljenih ljudi koji su ovde, kako u Srbiji, tako i Hrvatskoj i Republici Srpskoj", rekao je Rodić.

Potpisnici sporazuma pozvali su sve raseljene i izbegle Srbe iz Hrvatske da izađu na parlamentarne izbore 3. i 4. decembra i podrže Koaliciju srpskih stranaka u Hrvatskoj.

broj komentara 0 pošalji komentar