Читај ми!

HDZ pobedu posvećuje Tuđmanu

Pobedu na izborima HDZ će posvetiti Tuđmanu, izjavila premijerka Hrvatske Jadranka Kosor ispred prostorija Fudbalskog kluba "Jarun", gde je ta stranka osnovana.

Hrvatske političke stranke danas su i zvanično počele do sada najkraću kampanju za parlamentarne izbore koji će se održati 4. decembra.

Premijerka Jadranka Kosor poručila je da će pobedu svoje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) posvetiti Franji Tuđmanu.

Kosorova je kampanju počela ispred prostorija Fudbalskog kluba "Jarun", gde je HDZ osnovan pre 22 godine, predstavljanjem stranačkih kandidata. "Pobedu na izborima posvetićemo uspomeni na poginule hrvatske branitelje i na prvog predsednika Hrvatske i HDZ-a Franju Tuđmana", rekla je premijerka Hrvatske.

Kosorova je potom u Velikom Trgovištu, gde je posetila Tuđmanovu rodnu kuću, poručila da HDZ ide na pobedu i da su vlade na celu s tom strankom "osvojile najveće i najvažnije istorijske vrhunce, a poslednji je bio završetak pregovora o ulasku Hrvatske u EU".

Lideri opozicione "Kukuriku koalicije", takođe su uvereni u pobedu, a kampanju su počeli u centru Zagreba druženjem uz kafu s građanima.

Prema svim dosadašnjim ispitivanjima javnog mnjenja, glavni pretendent za formiranje buduće vlade je opoziciona "Kukuriku koalicija" koju prevodi Socijaldemokratska partija Zorana Milanovića.

U Sabor se bira 151 poslanik, po 14 u svakoj od 10 izbornih jedinica, tri fiksna mandata u 11. izbornoj jedinici za dijasporu i osam poslanika manjina u posebnoj, 12. izbornoj jedinici.

Za parlamentarne izbore 4. decembra predato je 315 kandidacionih lista, što je više nego za izbore 2007, a izborne liste su podnele 63 stranke.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво