Читај ми!

Zabranjena prodaja Šarićeve imovine

Crnogorska Uprava za imovinu odlučila da zabrani otuđenje privremno oduzete imovine od Darka Šarića i Safeta Kalića. Vrednost oduzetih nekretnina i pokretne imovine optuženih za pranje novca poteklog od trgovine drogom znaće se početkom septembra.

Uprava za imovinu Crne Gore stavila je zabranu otuđenja na privremeno oduzetu imovinu Darka Šarića i Safeta Kalića i u toku je procena njene vrednosti.

Kalić i Šarić osumnjičeni su za krivično delo pranja novca, za koji se u optužnici navodi da je potekao od trgovine narkoticima.

Obojica se nalaze u bekstvu, a za njima su raspisane poternice Interpola.

Crnogorski sudovi doneli su ranije rešenja o privremenom oduzimanju imovina porodica Kalić i Šarić.

Pomoćnik direktora crnogorske Uprave za imovinu Blažo Šaranović rekao je da je u toku procena vrednost privremeno oduzete imovine Kalića i Šarića, a taj posao bi trebalo da se završi do 1. septembra.

Uprava je u skladu sa zakonom stavila zabranu otuđenja na oduzete nepokretnosti, a u toku je procena njene vrednosti. Koliko vrede nekretnine, automobili, mehanizacija, benzinske pumpe, ali i diskoteke i hoteli znaćemo oko 1. septembra, naveo je Šaranović.

Šaranović je, kako prenose podgorički mediji, rekao da se još uvek traži model upravljanja oduzetim firmama porodica Kalić i Šarić.

Prema njegovim rečima, Zakon o privremeno i trajno oduzetoj imovini iz 2009. mogao bi se pokazati nepotpunim.

Taj zakon ne podrazumeva oduzimanje firmi i njegov predmet nije upravljanje preduzećima, već oduzetom imovinom tih firmi. Ipak, preduzeće se ne gasi i ono dalje ostvaruje profit iz kojeg se obezbeđuju plate zaposlenih, naveo je Šaranović.

Šaranović je ukazao da je u firmama Kalića i Šarića trenutno zaposleno više stotina ljudi, dodajući da njihova sudbina još nije poznata, ali da će se o njihovom interesu povesti računa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво