Читај ми!

Sukobi taksista i policije

Atinski taksisti sukobili se sa policijom u grčkoj prestonici. Taksisti bacali kamenje, policija odgovorila suzavcem. Vlasnici taksi vozila nezadovoljni zbog namere vlade da uvede veću konkurenciju u toj oblasti.

Grčka policija za suzbijanje demonstracija ispalila je suzavac na okupljene taksiste u štrajku u centru Atine, koji su policiju gađali kamenicama.

Sukobi su izbili pošto su propali današnji pregovori predstavnika sindikata taksista i ministra saobraćaja Janisa Ragusisa o prekidu trodnevnog štrajka.

Nekoliko stotina taksista protestovalo ispred ministarstva zbog najavljenih promena propisa za dobijanje licence, kojim bi se omogućilo novim taksistima da jeftinije uđu u taj posao.

Promene su deo vladinih reformi i mera štednje, uvedenih da bi se borila protiv ogromnog duga i obezbedila isplatu međunarodne pomoći.

Taksisti su najavili da će štrajk trajati neograničeno, zato što nema napretka u pregovorima s vlastima.

Novi propisi za taksi vozače deo su mera za jačanje konkurencije u nekoliko zaštićenih struka u Grčkoj, kao što su kamiondžije, advokati i inženjeri.

Uvođenje konkurencije počelo je 2010. godine pod pritiskom Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, kao jedan od uslova za finansijsku pomoć Grčkoj.

Štrajk koji se održava u špicu turističke sezone izazvao je ogromne saobraćajne gužve, pogotovo u Atini u ponedeljak, kada je protest počeo i kada je hiljade žutih taksija izašlo na puteve oko grčke prestonice.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара