Читај ми!

Odbijen zahtev Gotovine

Haški tribunal odbio zahtev branilaca Ante Gotovine da Srbiju obaveže da im dostavi dokumente o operaciji "Oluja" koje su tražili.

Žalbeno veće Tribunala nije prihvatilo zahtev branilaca hrvatskog generala Ante Gotovine da Srbiju natera da dostavi dokumenta o operaciji "Oluja".

Veće je ocenilo da vlasti Srbije do sada nisu izričito odbile da razmotre zahtev Gotovinine odbrane, dostavljen 30. maja i 16. juna, što je jedan od uslova da sud izda obavezujući nalog.

Po odluci Tribunala, to što vlasti u Beogradu u "relativno kratkom" vremenu nisu odgovorile Gotovininoj odbrani, "ne može se protumačiti kao odbijanje".

Gotovinina odbrana zatražila je, krajem juna, da Tribunal obaveže vlasti Srbije da joj dostave izveštaje o "Oluji" koje su posle te operacije, prema zapisnicima sa sednica Vrhovnog saveta odbrane SRJ, morali da napišu oficiri Vojske Jugoslavije koji su bili na službi u armiji Republike Srpske Krajine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи