Читај ми!

Kerumov životni projekat

Gradonačelnik Splita Željko Kerum planira da na brdu iznad tog grada sagradi najveći kip Isusa na svetu, na mestu gde je bio natpis Tito. Kerum kaže da će to biti najveći projekat u njegovom životu i da će ga platiti iz svog džepa.

Željko Kerum, gradonačelnik Splita, planira da sagradi veliki kip Isusa Hrista na brdu iznad tog grada.

Kip će, prema zamisli Keruma, biti postavljen na Marjanu, a, kako je rekao, grad neće imati apsolutno nikakvih troškova, već će izgradnju kipa finansirati Kerum iz svog džepa.

Splitski gradonačelnik je rekao da će to biti najveći projekat u njegovom životu i da će se kip Isusa nalaziti na mestu gde je nekada bio natpis 'Tito', prenose hrvatski mediji.

"Platiću sve iz svoga džepa, stavićemo ga na mesto gde je bio natpis 'Tito'. Nije bitno ko će ga graditi, ako ću ga ja platiti", rekao je Kerum Hrvatskoj televiziji.

Kerum napominje da će to biti njegov "lični dar gradu" i da iza izgradnje ne stoje nikakvi stranački interesi, te da će od svega veliku korist imati i splitski turizam.

"Želim da taj kip bude najveći na svetu, veći i od onog koji se nadvija nad Rio de Žaneirom u Brazilu. Koliko znam, ta statua je visoka 39 metara, a ovaj splitski mora biti još viši", poručio je splitski gradonačelnik, prenosi splitska Slobodna Dalmacija.

"Hrišćanstvo je hrišćanstvo, to je naša vera, Isus je iznad svega i zaslužuje takav spomenik", poručio je Kerum.

Međutim, iako najpoznatiji, kip u brazilskom gradu nije i najveći na svetu, već je to nedavno izgrađeni kip Isusa nad gradom Švjebođinom na zapadu Poljske.

Naime, visina same statue u Brazilu je 30 metara, dok je postolje visoko osam metara. Hristova statua u Poljskoj je visoka 33 metra, ali sa postoljem doseže 50 metara.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи