Читај ми!

Potraga za devojkom bez rezultata

Telo 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša, koju je, pre tri sedmice, ubio vozač kamiona Dragan Paravinja, ni danas nije pronađeno. Hrvatska policija, kojoj pomaže slovenačka vojska, nastaviće potragu sutra.

Potraga za telom nestale maloletne Antonije Bilić, koju je pre tri sedmice ubio vozač kamiona Dragan Paravinja, završena je danas poslepodne bez rezultata, saopštila je hrvatska policija.

U opsežnom pretraživanju šireg područja od Oklaja do Kistanja, reke Krke i lokacija od Brljana prema hidrocentrali bile su uključene i hrvatska i slovenačka vojska. Reka se pretražuje uz pomoć uređaja sonar, koji je donela slovenačka vojska, a dve bespilotne letilice hrvatske vojske snimaju tok Krke u dužini od oko 35 kilometara.

Pretraga reke vrši se na osnovu Paravinjine izjave da je, nakon što je ubio Antoniju, njen leš s mosta bacio u reku. 

Policija je saopštila da će potraga za Antonijom Bilić, koja je poslednji put viđena 7. juna kako stopira na mostu preko reke Čikole, biti nastavljena i sutra na istom području.

Načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić izjavio je da je današnja potraga bila otežana uslovima na terenu, jer je Krka nabujala, a vidljivost smanjena na metar.

U potrazi je učestvovalo oko 130 pripadnika interventne jedinice policije i specijalne policije, uključujući ronioce, policijske službenike Kriminalističke policije, preko 20 pripadnika Gorske službe spasa i manji broj vatrogasaca iz Drniša. 

Vrhovni sud Hrvatske odlučio je da će istrage protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za dva pokušaja silovanja i ubistvo maloletne Drnišanke, voditi šibenski Županijski sud.

Osim ubistva i pokušaja silovanja Antonije Bilić, protiv Paravinje je u Splitu pokrenuta istraga zbog pokušaja silovanja 25-godišnje autostoperke kod Omiša u junu 2010. godine.

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da se ulažu svi napori da Paravinja što pre iz BiH bude izručen Hrvatskoj.

Dragan Paravinja uhapšen je pre dva dana u Republici Srpskoj, gde se krio četiri dana, a juče je prebačen u zatvor u Istočnom Sarajevu.

Osnovni sud Sokolac na osnovu centralne poternice Paravinji je odredio pritvor zbog silovanja koje je na tom području počinio 2005. godine. Za Paravinjom, koji je državljanin i Srbije i Hrvatske, u Srbiji je raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora.

Ministarstvo pravde Srbije, takođe, je saopštilo da će tražiti od BiH izručenje Paravinje, osuđenog u Srbiji zbog silovanja, ali da će pristati da bude izručen Hrvatskoj jer se tereti za teže krivično delo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво