Skup podrške Vučureviću

Na protestnom skupu u Trebinju nekoliko hiljada građana zatražilo od Srbije da hitno oslobodi ratnog gradonačenika trebinjske opštine Božidara Vučurevića.

Nekoliko hiljada građana koji su se okupili na protestnom skupu u Trebinju od vlasti Srbije je zatražilo da ratni gradonačenik trebinjske opštine Božidar Vučurević bude hitno pušten na slobodu.

Sa Trga slobode okupljeni građani poručili su da "Vučurević nije ratni zločinac, nego ugledni Srbin koji je stao na čelo svog naroda u Trebinju i Hercegovini kada je bilo najteže i branio ga".

Protesni skup održan je u organizaciji Srpske demokratske stranke (SDS), čiji je Vučurević bio jedan od osnivača.

Zamenik predsednika SDS Predrag Kovač je rekao da je uhapšen "čestiti čovek, a ne zlikovac.

"Zar je Vučurević kriv što je branio svoj narod, što je branio svoje Tebinje i što je u okolini Trebinja hrvatska vojska spalila 50 srpskih sela", rekao je Kovač.

Za boračku organizaciju RS hapšenje Vučurevića je uvreda za srpski narod. Predsednik Predsedništva boračke organizacije Dražen Perendija je rekao da vlasti u Srbiji treba odmah da puste Vučurevića.

Građanima, koji su došli iz cele Hercegovine i drugih gradova RS, obratio se i Vučurevićev sin, Zoran, koji se u ime porodice zahvalio svima koji su od početka uz njih i koji im svakodnevno upućuju reči podrške.

Zoran Vučurević je poručio da ovo nije samo bitka za Božidara Vučurevića već za pravdu i slobodu srpskog naroda, Trebinja i Hercegovine.

"Mi ovu borbu moramo dobiti, jer smo je i ranije vodili pravedno i po svim zakonima i ljudskim i Božijim", rekao je Zoran Vučurević.

Božidar Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj kod Malog Zvornika u Srbiji po poternici Hrvatske, koja ga tereti za ratni zločin protiv civila na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i istorijskih spomenika između 1991. i 1995. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво