Drama u Solinu

Bivši učesnik rata Ivica Grgić ubijen jutros na benzinskoj stanici u Solinu, posle celonoćnih pregovora sa policijom. Specijalci otvorili vatru, nakon što je Grgić blokirao pumpu i bacio dve ručne bombe na policiju. Jedan specijalac ranjen.

U policijskoj akciji na benzijskoj stanici u Solinu jutros je ubijen Ivica Grgić, bivši učesnik rata devedesetih, koji je prethodno na specijalce bacio dve ručne bombe, od kojih jedna nije ekplodirala, a kada je hteo da baci i treću, specijalci su otvorili vatru. Jedan specijalac je ranjen.

Drama je počela juče poslepodne, kada je Grgić zauzeo autocisternu na benzinskoj stanici i počeo da preti da će baciti ručne bombe.

U celom Solinu je vladalo pravo opsadno stanje, a informacije od policije bile su veoma šture, sem što je građanima savetovano da izbegavaju taj deo grada i što je saobraćaj u okolini bio obustavljen.

Pregovori sa policijom trajali su sve do jutros, kada su tragično okončani eksplozijom i pucnjavom specijalaca.

Još se ne znaju detalji tragedije, ali u toku noći sa Grgićem je razgovarao njegov poznanik, zapovednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic Nikola Peraica.

Napadač je Peraici ispričao da je psihički oboleo, da mu nije rešen status učesnika rata, da je dobio otkaz kao radnik obezbeđenja u lokalnoj marini i da sa bratom, koji je epileptičar, živi od socijalne pomoći.

Grgić je Peraici rekao da ima kod sebe više ručnih bombi, ali ih neće aktivirati, jer ne želi nikoga da povredi.

"Jutarnji list" piše da napadač nije imao nikakvih zahteva već je bio ogorčen životom.

Pregovori sa policijom nisu uspeli. U toku dana očekuje se policijsko saopštenje.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво