Čavoglave prete HTV-u

Ekipa HTV-a umalo stradala na proslavi Dana domovinske zahvalnosti, u Čavoglavama, rodnom selu desničarskog pevača Marka Perkovića Tompsona. Manji incident - tri osobe izvređale novinarku i kamermana i bacali za njima sitno kamenje, saopštila policija.

Na paralelnoj proslavi Dana domovinske zahvalnosti, održanoj u Čavoglavama, rodnom selu kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, grupa od desetak ljudi napala je sinoć ekipu Hrvatske televizije.

Snimatelj je pokušao kamerom da zabeleži atmosferu na proslavi, koja se tradicionalno, 5. avgusta, održava u Tompsonovom rodnom selu, kada je usledio napad. Ekipa je dobila zabranu snimanja grupe u ustaškim kapama i veselja u šatorima sa ustaškim pesmama.

Napadači, od kojih su neki nosili ustaške kape, vređali su i gađali kamenjem novinarku Ivonu Ramadžu i kamermana Krešimira Morića, uz pretnje smrću.

Sve je trajalo oko sat i po vremena. Ekipu su od linča branili i članovi organizacije skupa. Niko, srećom, nije povređen, a ekipa HTV-a napustila je Čavoglave tek posle dolaska policije, uz njihovu zaštitu.

Nisu me vređali i gađali kamenjem Čavoglavci, ni osobe sa ustaškim kapama, već zreli ljudi, podosta napiti, koji su mi predbacivali da idem u Srb da snimam "četnike sa partizanskim kapama", a ne da tražim ustaše u Čavoglavama, izjavio je danas snimtelj Morić za Jutarnji list.

Letelo je i nešto sitnih kamenica prema nama od kojih me jedan udario u nogu, opisao je događaj snimatelj HTV-a i dodao: "Kolegica se stvarno preplašila i nije joj bilo lako, ali su srećom došli redari i deo domaćina koji su nas zaštitili".

Policija nije videla napadače

Šibenska policija izjavila je jutros da policajci u uniformama, ali i u civilu, nisu uočili, pa tako ni priveli, one koji su nosili ustaška obeležja, naveo je Indeh.hr.

"Možda ih je u masi i bilo, ali naši ih radnici nisu videli", izjavila je portparol šibenske policijske uprave Marica Kosor. Kako je procenjeno, skupu je prisustvovalo oko 60.000 ljudi.

Kako tvrdi policija, napad na ekipu HTV-a bio je manji incident, u kome su tri još uvek neidentifikovane muške osobe izvređale novinarku i kamermana i bacale za njima sitno kamenje, ali niko nije povređen.

Policija je od HTV-a dobila snimak na kojem su zabeležena i trojica napadača. Kako je navedeno, oni će pregledom snimka biti identifikovani, posle čega će policija protiv njih podneti prijavu.

Rakija Ante Pavelića

Na sinoćnjoj proslavi bila je prisutna ustaška ikonografija. Neki učesnici skupa nosili su ustaše kape i obeležja i pevali ustaške pesme.

Na štandovima se prodavala rakija u flašama sa likom Ante Pavelića i brojne knjige desničarskih autora, među kojima i admirala Davora Domazeta Loše, koji je potpisivao knjigu.

Proslava se odvijala uz slike prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, ratnog ministra odbrane Gojka Šuška, generala Ante Gotovine, kome se za zločine u "Oluji" sudi u Hagu, i Mirka Norca, osuđenog za ratne zločine. U Čavoglavama je bio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Број коментара 64

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи