Vandali napali crkvu u Sarajevu

Pravoslavna crkva u Sarajevu ponovo na udaru vandala. Razbijena rasveta i crepovi pripremljeni za rekonstukciju krova. U poslednjih 10-tak godina 30 napada na hram u Sarajevu.

Hram Preobraženja Gospodnjeg u opštini Novo Sarajevo u noći između petka i subote ponovo je bio na udaru vandala, saopštila je danas Informativna služba Mitropolije Dabrobosanske.

Paroh Jadran Danilović rekao je da su vandali razbili reflektor u porti hrama, kojim je osvetljavana crkva i područje oko nje i razbili crepove namenjene za rekonstrukciju krova, koji su bili složeni na zemlji.

Paroh je rekao da su crepovi, najverovatnije, slomljeni tako to su bacani na zidove hrama, na kojima se vide tragovi udaraca, prenose sarajevski mediji.

O ovom incidentu obaveštena je policija u Sarajevu. Hram se na udaru vandala našao i pre mesec dana, kada je pokušana provala u crkvu.

Paroh Jadran Danilović je podsetio da je od 2001. godine, od kada on službuje u ovom hramu, bilo oko 30 napada.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво