Turisti zaglavljeni u Pireju

Zbog štrajka lučkih radnika u Pireju, više hiljada turista nije moglo da se ukrca u trajekte prema ostrvima na Egejskom moru.

Više hiljada turista u grčkoj luci Pirej nije moglo danas da stigne do željene destinacije zbog štrajka lučkih radnika.

Štrajk zbog predviđenog smanjenja plata lučkim radnicima planiran je nekoliko dana, iako je proglašen nezakonitim.

Putnici su u rano jutro došli u pirejsku luku, jer su brodske kompanije najavile neometana isplovljavanja i pouzdale se da će zabrana štrajka biti delotvorna. Prevarili su se.

"Mere koje ova vlada sprovodi zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom, Evropskom unijom i bankama, nas radnike spuštaju ispod nivoa siromaštva", rekao je jedan od štrajkača.

Gnevni putnici su se svađali sa štrajkačima, a bilo je i tuča.

Jedna grupa stranih turista je kupila gajbu paradajza na obližnjoj pijaci, ali su sindikalne vođe, plašeći se da je paradajz namenjen njima, sprečili fotografe da pređu na tu stranu luke. Nije isplovilo najmanje pet brodova za Kiklade, i jedan za Krit.

"Nije fer prema nama. Jeste da su im smanjili plate i sve to, ali ne smeju da štrajkuju kad im je zabranjeno", rekao je jedan turista iz Norveške.

"Hteli smo da uživamo na Santoriniju, ali sada to ne možemo. Već smo platili hotel i ako se ne ukrcamo na brod, izgubićemo dosta para", rekla je jedna Španjolka.

Koliko će dugo štrajkovati lučki radnici u Pireju ne zna se. U nastojanju da podrži turistički sektor Grčka je odlučila da "kupi" poverenje stranaca i obećala da će turistima nadoknaditi troškove u slučaju prinudnog produženja njihovog boravka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво