Hrvatska policija tražila plaćene ubice

Zagrebačka policija juče tragala za plaćenim ubicama iz Srbije, koji su trebali da ubiju svedoka pokajnika u istrazi ubistva Iva Pukanića, piše "Jutarnji list". Policija nije potvrdila ove navode.

Zagrebačka policija je juče po Novom Zagrebu intenzivno tragala za crnim "audijem" beogradskih registracija u kome su, navodno, bili ljudi, koji su trebali da ubiju svedoka pokajnika u "slučaju Pukanić", piše "Jutarnji list".

Državni tužilac Mladen Bajić i načelnik kabineta šefa policije Krunoslav Borovec nisu potvrdili ove navode.

Iako je Borovec informacije o potrazi nazvao dezinformacijama, novinar Dušan Miljuš, koji se bavi izveštavanjem o kriminalnom miljeu, ističe da je informacije dobio iz više nezavisnih izvora.

Po pisanju lista, korištenje "audija" je u Srbiji poznati simbol za pripadnike kriminalne grupe iz Zemuna.

Miljuš piše da je policija svojevremeno presrela razgovor Sretena Jocića, osumnjičenog da je naručio ubistvo vlasnika nedeljnika "Nacional" Iva Pukanića, u kome traži da "mali bude skinut što pre", pri čemu je Jocić pomenuo ime svedoka koji je pre dva meseca odlučio da progovori o svojoj, ali i Jocićevoj ulozi u Pukanićevom ubistvu.

Policijska istraga trebala bi da odgovori da li je srpsko, a možda i hrvatsko podzemlje odlučilo da ukloni svedoka pokajnika, a pominje se i mogućnost psihološkog ratovanja s obzirom na to da je teško verovati da bi se kriminalci odlučili na pokušaj ubistva svedoka, koga u Hrvatskoj trenutno čuvaju do zuba naoružani elitni pripadnici policije.

U međuvremenu, zaštićenog svedoka je u Beogradu ispitao istražni sudija Specijalnog suda za organizovani kriminal kome je još detaljnije opisao svoju ulogu u Pukanićevom ubistvu, ali je govorio i o detaljima Jocićeve uloge u tom zločinu.

Navodno je izjavio da mu je zagrebački advokat Zoran Pilipović za 2.000 evra isposlovao dobijanje novog pasoša i to u zagrebačkoj policijskoj upravi, piše "Jutarnji list".
Razlog nabavljanja novog pasoša bio je taj što mu je u starom pasošu bila upisana zabrana izlaska iz zemlje zbog važeće sudske presude.

Ispituje se i informacija po kojoj je Jocić, posredstvom kuma Slobodana Đurovića, Pilipoviću, navodno, dao 100.000 evra kako bi pokušao da izdejtvuje transfer Roberta Matanića iz zatvora u Sremskoj Mitrovici u pritvor u Hrvatskoj, da bi Matanić izbegao izručenje u Bugarsku.

To se nije desilo pa je Matanić na kraju, ipak, završio u Bugarskoj, piše list.

Istraga o likvidaciji Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, 23. oktobra u centru Zagreba, bila je tema jučeranjeg razgovora čelnih ljudi tužilaštava Srbije i Hrvatske, Slobodana Radovanovića i Mladena Bajića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара