Hrvatska gradi autoput kroz BiH

Deo Jadransko-jonske magistrale kroz Bosnu i Hercegovinu najverovatnije će graditi Hrvataska. Putni pravac prolazio bi hercegovačkim zaleđem, odnosno područjem između Stoca i Neuma, a zatim između Trebinja i Dubrovnika.

Hrvatska će, verovatno, dobiti koncesiju za gradnju dela Jadransko-jonskog autoputa koji prolazi kroz BiH, čime će ujedno biti rešeni i svi nesporazumi vezani za južno čvorište između dve države na "Koridoru 5c".

Ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Nail Šećkanović izjavio je za sarajevsko "Oslobođenje" da će o tome uskoro biti vođeni konkretni razgovori predstavnika entitetskih i državne vlasti BiH.

O ponudi da se Hrvatskoj dodeli koncesija za gradnju dela ključne jadranske saobraćajnice preko teritorije BiH predstavnici dve države su već razgovarali pre dve sedmice.

Pomenuti magistralni putni pravac kroz BiH prolazio bi, kako se navodi, hercegovačkim zaleđem, odnosno područjem između Stoca i Neuma, a zatim između Trebinja i Dubrovnika.

Spoj "Koridora 5c" i Jadransko-jonskog autoputa bio bi kod mesta Bijača, kako je to i ranije bilo predviđeno iako je bilo zagovornika da se to spajanje premesti u zaleđe Neuma.

Ukupna dužina Jadransko-jonskog autoputa od Trsta u Italiji, do Igumenice u Grčkoj iznosi oko 1.100 kilometara, ali sa pripadajućim deonicama u Italiji i Grčkoj može se računati na dužinu od 1.600 kilometara.

Kroz Crnu Goru taj autoput ide dužinom od oko 100 kilometara s tim što zaobilazi Podgoricu i ide do Rožaja i dalje ka Albaniji.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво