U Crnu Goru i dalje sa ličnom kartom

Nije došlo do promene režima uzajamnog putovanja građana Crne Gore i Srbije, koji podrazumeva mogućnost prelaska granice na osnovu važeće putne isprave ili lične karte, saopštilo Ministarstvo turizma Crne Gore.

Ministarstvo turizma Crne Gore saopštilo je da nije došlo do promene u dosadašnjem režimu uzajamnog putovanja građana Crne Gore i Srbije, koji podrazumeva mogućnost putovanja na osnovu važeće putne isprave ili lične karte.

Ministarstvo je dementovalo navode nekih medija da od 01. juna neće biti dozvoljen ulazak građana Srbije u Grnu Goru bez važećeg pasoša. Kao i do sada, svi punoletni građani Srbije mogu da putuju u Crnu Goru samo uz ličnu kartu, a pasoš nije neophodan.

Kada je u pitanju putovanja maloletnih lica, Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore će se obratiti nadležnim organima Srbije da se do kraja godine za maloletna lica ne uvodi obaveza posedovanja pasoša, koja je bila predviđena da stupi na snagu 01. juna ove godine.

Izuzetno važnim smatramo stvaranje preduslova za najjednostavniji ulazak građana Srbije na teritoriju Crne Gore tokom predstojeće turističke sezone, navodi se u saopštenju.

Isti režim prelaska crnogorske granice važi i za građane Bosne i Hercegovine, dok nadležni organi Hrvatske i Makedonije svojim građanima ne dozvoljavaju izlazak iz zemlje bez važeće putne isprave.

broj komentara 9 pošalji komentar
(utorak, 29. jun 2010, 17:13)
anonymous [neregistrovani]

zna li neko

Zna li neko da li se moze uci na granicnom prelazu u Crnu Goru sa vazecom izbeglickom legitimacijom(licnom kartom)izdatom u Srbiji?Unapred veliko hvala...

(četvrtak, 24. jun 2010, 15:36)
petar delibasic [neregistrovani]

zeljom moje srce gori

nisam bio siguran moze li se i ove godine iz Srbije u Crnu Goru uci sa licnom kartom.Svake godine neko siri glasine i mislim namerno zbunjuje narod.Evo ja idem sa porodicom na more i ponovo pitam MOZE LISE IZ SRBIJE U CG UCI SAMO SA LICNOM KARTOM

(nedelja, 13. jun 2010, 23:16)
anonymous [neregistrovani]

fdfd

svaka cast braco crnogoorci

(sreda, 14. apr 2010, 14:49)
barezi [neregistrovani]

taksa

nikad mi nije bilo jasno zasto i nasi ne uvedu tu taksu na gr.prelazu prema cg

(sreda, 14. apr 2010, 10:54)
Posmatrac [neregistrovani]

Crna Gora

Ja stvarno ne znam. Hteli su da budu nezavisna drzava, a sad ovo. Pa slusajte ne moze da se bude nezavisno 8 meseci u godini to vam je gospodo "full time job". A vase gostoprimstvo je nadaleko poznato jos dok smo bili jedna drzava. Neka vam Milo dovede svoje "klijente", oni sigurno imaju vise novca od mene.

(utorak, 13. apr 2010, 23:09)
anonymous [neregistrovani]

dobrodosli u Crnu Goru...

uvijek neki problemi na politickoj osnovi pred sezonu... uglavnom, dobro je da je konacno ovo rijeseno i da su svi ljudi dobre volje, bez obzira na nacionalnost, u Crnoj GOri ste uvijek dobrodosli.

(utorak, 13. apr 2010, 22:52)
Predrag [neregistrovani]

More

Raduje me planiranje letovanja u Crnoj Gori. Siguran sam da bih odustao jer nemam pasos! Bravo Crna Goro!

(utorak, 13. apr 2010, 19:59)
ljupko, vrbljani [neregistrovani]

crnogorijanci

ne verujem da će ove godine i jedan srbin ući u ekološku državu- možemo je zagaditi?!?!

(utorak, 13. apr 2010, 19:32)
anonymous [neregistrovani]

Granica

Srbija ti trebalo da uvede obavezu posedovanja pasosa za izlazak iz Srbije preko granicnih prelaza ka Crnoj Gori. Ja gde god prelazim granicu i nasi i strani policajci mi traze da pokazem upravo pasos i isto mi i Srpski i strani policajac pregleda imam li vizu (pre dok su bile potrebne). Zasto bi bilo drugacije sa Crnom Gorom - oni su inostrana drzava. Zasto npr. ne ukinu tokom leta i ekolosku taksu za vozila iz Srbije, ako im je toliko bitno da im dodju gradjani Srbije? Odnosi treba da sazrevaju u svim aspektima, a ne samo parcijalno kako kome odgovara. Sami pricaju da su nezavisna drzava, pa onda to treba primeniti u svim segmentima.