Prodato ostrvo Sveti Marko

Postignut dogovor o izgradnji hotela sa šest zvezdica na ostrvu Sveti Marko u Crnoj Gori. Ruska i singapurska kompanija potpisale ugovor o upravljanju ostrvom. Ruski "Metropol" 2007. godine kupio je to ostrvo od beogradskog "Putnika".

Predstavnici ruske "Metropol grupe" i singapurske kompanije "Benjen tri hotels end rizorts" potpisali su ugovor o upravljanju budućim turističkim naseljem na ostrvu Sveti Marko.

Ugovor su potpisali predsednik "Metropol grupe" Mihail Slipenčuk i direktor operacija "Benjen tri" Bernold Šreder.

"Na taj način "Metropol grupa" postaje deo jedinstvenog projekta, prvog u Evropi integrisanog odmarališta klase šest zvezdica", rekao je Slipenčuk.

Objasnio je da je uključivanje "Benjen grupe" u projekat još jedan značajan korak koji će garantovati da će letovalište dobiti izuzetne sadržaje.

Šreder je kazao da je "Benjen tri" specijalizovana za upravljanje i rukovođenje hotelima širom sveta, te da upravljaju sa 35 hotela, 63 spa centra, 65 maloprodajnih galerija i sa dva golf terena.

Ministar turizma Predrag Nenezić je ocenio kako je potpisivanje tog ugovora važan dan za crnogorski turizam, tim pre što se Crna Gora opredelila za razvoj elitnog turizma.

"Važno je što je na ostrvo Sveti Marko došao "Metropol", čija je tržišna vrednost dve milijarde dolara. Ubeđen sam da "Metropol" dobija sigurnog partnera u Vladi Crne Gore", ocenio je Nenezić.

Ostrvo Sveti Marko ima 30 hektara površine, a "Metropol" ga je kupio od beogradskog "Putnika" za 18 miliona evra.

U izgradnju hotela sa šest zvezdica i po 60 soba i bungalova, 108 privatnih vila, pristasništa za jahte sa 140 vezova, jahting- kluba, restorana, prodavnica, butika i objekata za servisiranje "Metropol" planira da investira 450 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво