Al Džazira u Sarajevu

Globalna TV mreža "Al Džazira" preuzeće sarajevski televizijski kanal "Studio 99", koji je pred gašenjem. TV Al Džazira formiraće, u Sarajevu, regionalno predstavništvo.

Na sednici Gradskog veća Sarajeva potvrđeno je da će globalna televizijska mreža Al Džazira preuzeti sarajevski televizijski kanal Studio 99, koji je pred gašenjem.

Grad Sarajevo je do sada za tu televiziju izdvojio 159.192 evra, a toliki iznos će Al Džazira uplatiti gradu, rekao je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Behmen je rekao da će TV Al Džazira u Sarajevu formirati regionalno predstavništvo.

Al Džazira je katarska televizijaska kuća sa sedištem u gradu Dohi. Na arapskom jeziku "Al Džazira" znači poluostrvo. Započela je sa radom u novembru 1996. godine i smatra se najvećom arapskom televizijskom kućom i najvećom protivtežom američkom Si-En-Enu.

Ima više razdeljenih kanala sa različitom tematikom, ali je izvorni program namenjen vestima. Programi se emituju neprekidno preko satelita ARABSAT. Al Džazira ima preko 1.000 novinara širom sveta.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи