Dodik: Ne izdvajati Srebrenicu

Srbija ima pravo da donese rezoluciju o Srebrenici, ali Srebrenica ne može biti izdvojena u osudi događaja iz ratnog perioda u BiH, rekao premijer RS Milorad Dodik.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbija kao samostalna zemlja ima pravo da donese rezoluciju o osudi zločina u Srebrenici, ali da taj zločin ne može biti izdvojen iz ratnih dešavanja u BiH.

"Srbija može da donese ono što misli da treba, ali ne treba donositi nešto što bi drugima omogućilo da sakriju svoje zločine iza te rezolucije", rekao je Dodik.

Premijer RS je rekao da nema nikakve dileme da se u Srebrenici desio teški zločin i da mu je poznata i odluka Međunarodnog suda pravde u vezi sa tim.

I predsednik RS Rajko Kuzmanović ocenio je preuranjenim donošenje rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije.

Skupština Srbije trebalo bi da krajem ovog, ili početkom narednog mesaca, usvoji deklaraciju o osudi zločina u Srebrencici.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи