Dodik: Jaka Srbija najbolja pomoć RS

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je Srbija "najmoćnija država na Balkanu i politički i ekonomski" i da je jaka i stabilna Srbija najbolja pomoć Republici Srpskoj.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je jaka i stabilna Srbija najbolja pomoć Republici Srpskoj, ali da "neki u Beogradu imaju iluzije pa i dalje misle da je Bosna ono što je nekad bila".

"Jaka i stabilna Srbija nama je najbolja pomoć i naša saradnja je apsolutno korektna. Ta saradnja nije uperena ni protiv koga, pa ni protiv BiH, nego u pravcu razvijanja dobrih odnosa preko RS i sa BiH", rekao je premijer RS Milorad Dodik gostujući u programu Radio-televizije RS.

Dodik je ocenio da je Srbija "okupirana svojim problemima", zbog neadekvatne politike koja je vođena u prošlosti.

"Srbija nikako da nađe sebe i da se postavi ono što jeste i što je u biti istina, a to je da je ona najmoćnija država na Balkanu i politički i ekonomski", rekao je Dodik.

Komentarišući česte napade hrvatskog predsednika Stjepana Mesića na njega i RS Dodik je rekao da je prava istina u tome što "Mesić pre Dodika nije znao ni ko je predsednik vlade ni RS".

"Najprostija istina je što Stipe Mesić pre Milorada Dodika nije imao pojma ko je predsednik republike, ni ko je predsednik Vlade RS. Znao je možda za Karadžića i Mladića i to je sve što je znao o RS", rekao je Dodik.

Premijer RS je naveo da se Vlada koju on vodi nametnula u regionalnom smislu kao faktor i zato smeta Mesiću.

"Mi ne želimo da oklevamo da kažemo ono što je činjenica, a činjenica je da je Hrvatska izvršila etničko čišćenje Srba i da to i dalje vrši, jer ne dozvoljava im da se vrate i da im se imovina vrati", rekao je Dodik i dodao da je nedopustivim da Mesić drži lekciju, pogotovo Srbima.

"Mesić će svoje sagovornike naći u Sarajevu i postoji ta jedna konekcija između Zagreba i Sarajeva, gde se preskače Banja Luka", rekao je Dodik, navodeći da nije ljut zbog toga, ali postoje realni problemi o kojima treba da se razgovara.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 02. jan 2009, 10:48) - milutin stanojevic [neregistrovani]

Dodiku, svaka cast

Gospodin Dodik je umesno replicirao na svakodnevne provokacije samoproklamovanog zadnjeg predsednika predsednistva SFRJ. Danas taj zadnji nije samo prvi covek Hrvatske nego i prvi kome smeta sve sto ima smelosti da ukazuje na nesto srpsko. Sta reci o drzavi hrvatskoj u kojoj je premijer iz tudmanove stranke a predsednik bivsi nacionalni kommunista. Daleko je ta drzava od EU. E upravo bi gospodin hrvatski predsdenik trebao da besedi i svome napacenom narodu o temi EU - Hrvatska a ne konstantno da se vraca na staru njemu dobru poznatu srbofobicnost. Dokle kod neko u hrvatskoj skuplja politicke poena na stetu srba to je dokaz da to drustvo daleko je od EU i da je potrebna duboka transformacija tog drustva. U stvari zlonamerni bi trebali da se raduju o takvim ispadima hrvatskog predsednika. Ali ne, devedesete su hvala bogu prosle i demokratska hrvatska nije samo potrebna Evropi nego i Srbiji i Republici Srpskoj. Ali sve ima izgleda da politicki ne samo dvedesete nego i sve pre toga u Hrvatskoj jos traje...

(četvrtak, 01. jan 2009, 19:18) - anonymous [neregistrovani]

Dodiku, svaka cast

Mi iz srbije i vi iz republike srpske nismo prijatelji, mi smo braca!!

(četvrtak, 01. jan 2009, 15:16) - anonymous [neregistrovani]

Dodiku, svaka cast

Srbija jedino u Rep. Srpskoj ima prijatelja danas. Crna Gora je postala nesto daleko od onoga sto je bila. U svijetu gdje je interes jedini pokretac a ne istina tesko je imati prijatelje. Daj, Boze, da se Srbija i Rep. Srpska zblize. Ljudi kao sto je Dodik ima sve manje. Mnogo sto se precuti, zarad interesa. Nadam se da ce se naci jos vise onih koji ce priteci u bilo kakvu pomoc i Dodiku i njegovoj drzavi. Mnogi i iz Makedonije i iz Crne Gore su bili protiv otcjepljenja Kosova, samo su vlasti Rep. Srpske bile te koje su djelile isto misljenje i osjecanje kao narod. Zato, probudimo se i pomozimo braci preko Drine. Svaka cast Dodiku na smjelosti od koje zaziru mnogi danas... Istina je jedna. Ono sto je rekao mnogi misle ali cute. To je nasa velika nesreca-cijenimo druge, gazeci sebe...
Pozdrav svima iz Rep. Srpske! I svim dobrim ljudima, odakle god da su, koji znaju sta je zlocin i kazu to, cak i na svoju stetu...

(četvrtak, 01. jan 2009, 10:12) - perajica,vrbljani [neregistrovani]

Dodik

Svaka čast, svaka ti je na mestu, pogotovo za
mesića. da li će republika srpska tužiti hrvatsku zbog zločina,etničkog čiščćenja srpskog stanovništva u bih od strane njihovih regularnih i paravojnih jedinica 1995 (bosanska krajina,
hercegovina i dr.)

(sreda, 31. dec 2008, 18:24) - anonymous [neregistrovani]

Свака част

свака му част али и он се налази у незавидној позицији јер је изложен сталним пријетнјама и притисцима како из Сарајева и Загреба тако и од међународне заједнице. Међутим све док има јаку подрску од народа дотле ће га и његови противници респектовати.

(sreda, 31. dec 2008, 14:49) - Zoran Cvetkovic , Pariz [neregistrovani]

penzioner

Kamo lepe srece da Srbija ima vise Dodika - osobu jasnu , osobu koja nista ne uvija , osobu koja govori realno u ime naroda , osobu , konacno , koja duboko veruje u srpstvo ne podcenjujuci nikoga !
Hvala mu .