Dodik: NATO zatvorio vrata u BiH

NATO je sam sebi zatvorio vrata u BiH, politički uslovljavajući reforme u ovoj zemlji, izjavio je premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u da je NATO sam sebi zatvorio vrata u BiH činjenicom da politički uslovljava reforme.

"Moj stav je bio da treba da gradimo naš put ka NATO-u i da treba da idemo dalje, ali mislim da su, nažalost, podlegli pritiscima i lobiranju neke strane. Ne želim da verujem, ali činjenice govore da su zatvorena vrata za mogućnost da BiH ide u NATO i ta vrata su zatvorile strukture Alijanse, a ne BiH", rekao je Dodik.

Premijer RS, koji je danas boravio u radnoj poseti opštini Milići, je naveo da nijednoj zemlji koja se u poslednjih 20 godina kretala ka NATO-u, nisu postavljani zahtevi koji se postavljaju BiH.

"Ti zahtevi su na štetu RS. Ionako je u RS malo poverenje u Alijansu i NATO put. Pored činjenice da smo mi političari i da smatramo da tim integracijama treba pristupiti, mislim da je ovim to definitivno zatvoreno što se tiče RS", rekao je Dodik.

Kada je reč o zahtevu da bude jedna vlada u BiH, Dodik je, kako su preneli mediji, rekao da se to sigurno neće desiti, jer to znači zatvaranje i ukidanje RS, bez obzira na slatkorečive izjave da to nije tako.

"Ako BiH dobije formalnu izvršnu vlast kako oni priželjkuju, sa jakim prvim čovekom koji može preuzimati obaveze u NATO-u i EU, onda mi nemamo šta ovde da radimo", rekao je Dodik i ponovio da se to neće desiti i da je bespotrebno postavljen taj uslov.

Ministri inostranih poslova NATO-a doneli su juče odluku da Crnoj Gori ponude plan o načinu pristupa Alijansi, ali su se saglasili da je previše rano da istu ponudu daju i BiH.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи