Austrija, državljanin Srbije ubio ženu i svastiku nasred ulice

U austrijskom mestu Kapfenberg državljanin Srbije sačekao je ispred jednog tržnog centra svoju suprugu i njenu sestru i ubio ih. Prema prvim informacijama, motiv za zločin je predstojeći razvod bračnog para. Muškarac je, prilikom hapšenja, naveo da je ubistvo izvršio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Policija je saopštila da su žrtve, kao i ubica srpski državljani koji su nastanjeni u okolini Kapfenberga.

Kod žena se radi o dve sestre - 30 i 29 godina, a osumnjičeni za ubistvo je suprug starije žrtve. Osumnjičeni je, kako je saopšteno, u ponedeljak, sačekao ispred jednog tržnog centra.

Starija žrtva je majka troje, a njena sestra majka dvoje dece.

Brojni svedoci dvostrukog ubistva obavestili su policiju, koja je ubicu uhapsila nedaleko od mesta zločina na jednoj benzinskoj pumpi.

Prema prvim informacijama, motiv za zločin je predstojeći razvod bračnog para, koji osumnjičeni za ubistvo nije mogao da prihvati. Njega je supruga napustila dve nedelje pred ubistvo.

On je, prilikom hapšenja, naveo da je ubistvo izvršio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Svedoci tvrde da je bio veoma surov prilikom ubistva dve žene, da ih nije samo izbo, već po njima i skakao. Žene su usled napada zadobile brojne ubode nožem, a policija ukazuje da još uvek ne može navesti broj, te da je to predmet obdukcije.

U napadu na žene povređen je jedan muškarac koji je pokušao da pomogne žrtvama.

Jedan njegov zemljak, koji poznaje ubicu, pod imenom Rade, preneo je medijima da je napadač pre dve godine naprasno postao veliki vernik, inače musliman. On je bio nezaposlen i često je išao u džamiju.

Tokom prepodneva on je navodno najavio zločin, rekavši: "danas ćete čuti o meni".

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 05. apr 2016, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

Bio pod "dejstvom" droge i narkotika, pa.....

.....sto onda sebi nije - presudio?! Koja surovost prema majci njegove dece, sta bi tek drugima uradio, koji mu nisu nista! Postao naglo, veliki - vernik! Pa, kakva je to vera: ubistvo na krajnje brutalan nacin, pa droga, pa alkohol..... Jos nezaposlen, pa odakle mu pare, droga i alkohol su skupi!!!