Duraković: Šešeljeve pristalice pretile Srebreničanima

Srebreničanima simpatizeri radikala prete novim klanjem i upućuju psovke, navodi Al Džazira.

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da su simpatizeri radikala iz obližnjeg Bratunca oslobađajuću presudu Haškog tribunala Vojislavu Šešelju slavili kruženjem u automobilima ukrašenim zastavama SRS-a, uz povike, kako je dodao, "da će ponovno klati".

"Ovo je zaista paradoks. Da se danas na 13. godišnjicu od ukopa prvih 600 žrtava genocida u Srebrenici dešava ovako nešto, da ljudi otvoreno prete novim klanjem. Šalju iste one poruke koje su nam slali 1992. godine. Ovo zaista nema smisla", izjavio je Duraković za Al Džaziru.

Načelnik Opštine Srebrenica navodi da je pokušao da kontaktira komandira lokalne policije, kako bi reagovali na drske pretnje, ali i kako bi se uverio da će Bošnjaci biti zaštićeni, međutim, kako je rekao, nije dobio nikakav povratni odgovor.

"Ovo je zaista žalosno. Kada se u Višegradu sa nišana trebala skinuti reč 'genocid', poslati su vodovi specijalne policije da daju asistenciju. Danas, kada Bošnjacima prete novim klanjem, nema nikakve reakcije", dodao je Duraković.

Dodao je da se javljaju zabrinuti građani, koji traže utehu, ali i zaštitu.

Duraković dodaje da je srpski premijer Aleksandar Vučić obećavao da će zaštititi Srbe u BiH, ali da sada, kako je naveo načelnik Opštine Srebrenica, "ostaje da se vidi da li će štititi one koji prete novim klanjem, ili će štititi stanovništvo koje je preživelo genocid".

Kako javlja Al Džazira, Srebreničani, mahom u strahu da se predstave imenom, navode da su vozila sa simpatizerima Srpske radikalne stranke kružila od Bratunca do Srebrenice kroz Potočare.

Stanovnicima, kako navodi Al Džazira, "prete novim klanjem i upućuju psovke".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара