Slovenija menja žilet žicu panelnom ogradom

Na delu granice s Hrvatskom uz reku Dragonju u Istri, slovenački vojnici počeli su da skidaju žicu, saopštilo je slovenačko ministarstvo odbrane i dodalo da će žilet-žica biti zamenjena panelnom baštenskom ogradom.

Slovenija je na granici postavila 167 kilometara žičane ograde, koja je u dužini od 11 kilometara već zamenjena panelnom ogradom i taj se proces nastavlja, objavila je slovenačka vojska, prenosi Hina.

Paneli se postavljaju uglavnom na mestima gde privreda s obe strane granice jako zavisi od turizma, dodaje hrvatska agencija.

Slovenački premijer Miro Cerar prošle nedelje rekao je da će Slovenija ukloniti žicu kada se steknu uslovi, odnosno kada se uveri da je zaustavljen priliv migranata i izbeglica.

Šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec isto je rekao juče hrvatskom kolegi Miru Kovaču i izrazio nadu da će to biti što pre što, kako je naveo, zavisi od ispunjavanja zaključaka Evropske unije o migracionoj krizi i dogovora s Turskom o zaustavljanju izbegličkog talasa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије