Crna Gora: Jogurt iz Srbije uništen zbog aflatoksina

Inspekcija uništila 728 litara jogurta Niške mlekare koji se prodaje u Crnoj Gori, jer je u njemu nađena povećana količina aflatoksina. Mlekari Leskovac vraćeno više od 20.000 kilograma mlečnih proizvoda, pošto je i u njima utvrđeno prisustvo raznih šetnih sastojaka.

Uvoznik tih mlečnih proizvoda je firma "Somboreks" iz Podgorice.

Najavljeno je da će zbog neispravnosti biti vraćeno i više od 1.350 kilograma belog sira proizvođaču iz Mađarske.

Inspektori u Crnoj Gori su nedavno našli bakteriju listerija u više suhomesnatih prozvoda, zbog čega je zabranjena njihova prodaja.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 18. mar 2016, 13:33)
anonymous [neregistrovani]

A sto montenegrini..

.. neprave svoj jogurt nego uvoze iz Srbije?

(petak, 18. mar 2016, 11:56)
anonymous [neregistrovani]

Питам се

када је ЦГ. у питању да ли је заиста тако како кажу?!...Можда се тако, на мала врата протерују сви они који би својим производима угрозили и онако мало тржиште у ЦГ?...Било би добро, да наведене фирме ураде експертизу код неке референтне европске лабараторије, како не би било сумње у налазе ЦГ. инспекције...

(petak, 18. mar 2016, 10:31)
anonymous [neregistrovani]

Sta je bre ovo ?

Pa dokle bre vise pobogu to nisu stvari za salu ja bi tu firmu zatvorio i ne samo tu svaku koja se nepridrzava pravila i apsolutne higijene prehambrene industrije. Nebitno dali je to u Srbiji ili u Madjarskoj ja bi to pozatvarao i kaznio.Pozdrav iz Srbije i zelim vam svako dobro, vama nekada nasoj braci !