Karamarko: Hrvatska će reagovati u vezi sa Šešeljem

Ukoliko optuženiku za ratne zločine Vojislavu Šešelju bude omogućeno da odluči hoće li doći na izricanje presude pred Haškim sudom Hrvatska će reagovati, poručuje prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko.

"To sa Šešeljem je presmešno, radi se o zločincu, ovo su sada već nekakve perverzne varijante i mogućnosti", rekao je Karamarko u Šibeniku, prenela je Hina.

"Očigledno se radi o zločincu koji se smeje svima nama u lice, kao i celom svetu i Haškom sudu", dodao je Karamarko, navodi Hina.

Na pitanje novinara da li će Hrvatska reagovati u vezi sa mogućnošću da Šešelj odlučuje o dolasku na izricanje presude u Hag, Karamarko je odgovorio: "Pa, naravno da treba reagovati ako bude tako".

Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je ranije danas vlasti u Srbiji, jer, kako je naveo na svom Fejsbuk profilu, nije izručila Vojislava Šešelja, koga Petrov naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu.

Haški tribunal saopštio je u sredu da će presuda Vojislavu Šešelju biti izrečena 31. marta u 10 sati, bez prisustva optuženog.

Takođe, Tribunal je pozvao Šešelja da do 22. marta pisanim putem obavesti sud da li želi da prati izricanje presude putem video-linka iz Beograda.

U obrazloženju odluke, koje je potpisao sudija Mandiaje Nijang, navodi se da će presuda biti izrečena 31. marta uprkos odsustvu optuženog, ne zato što se njegovo prisustvo ne zahteva, već zato što on odbija da bude prisutan i što srpske vlasti ne primenjuju adekvatna sredstva da ga na to primoraju.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 18. mar 2016, 14:52)
anonymous [neregistrovani]

Karamarko ?

Sram te bilo sto osudjujes coveka pre suda? Ili vec znas presudu pre suda! A gde su ti Gotovina, Glavas? Sto se njima ne pozabavis? Poeni se najbolje postizu napadajuci Srbiju u svakom momentu!

(petak, 18. mar 2016, 09:12)
anonymous [neregistrovani]

reakcija

Kako ce reagovati, na koji nacin i kojim sredstvima? Sto kani uciniti?

(četvrtak, 17. mar 2016, 22:26)
anonymous [neregistrovani]

pockaj

Gospon Karamarko pockajte prosim, možda sud donese oslobodilacku presudu. Gospon Seselj nije još osudjen(ili možda vi već znate šta će sudija presuditi).

(četvrtak, 17. mar 2016, 22:12)
anonymous Lala [neregistrovani]

A ko će ga znati ,

Nova vlast "nova zadaća " .

(četvrtak, 17. mar 2016, 22:06)
anonymous [neregistrovani]

Vaistinu ovaj ima briga!

Pa gde ti je Glavas i Gotovina i drugi?!

(četvrtak, 17. mar 2016, 21:57)
anonymous [neregistrovani]

Na "ocigledno"

Ne da im nisu u redu, nego su katastrofalne. Videli. Doziveli.

(četvrtak, 17. mar 2016, 21:10)
anonymous [neregistrovani]

hvala hrvatima

Vi nase bolje stitite od propale Evropske Unije nego nasi politicari

(četvrtak, 17. mar 2016, 21:00)
anonymous [neregistrovani]

ocigledno.....

...ovi nemaju drugog posla i ne znaju sta rade. Ako je Hrvatskoj najveci problem Seselj onda to znaci da su im druge stvari u redu. A ne bih rekao da jesu.