Karamarko: Hrvatska će reagovati u vezi sa Šešeljem

Ukoliko optuženiku za ratne zločine Vojislavu Šešelju bude omogućeno da odluči hoće li doći na izricanje presude pred Haškim sudom Hrvatska će reagovati, poručuje prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko.

"To sa Šešeljem je presmešno, radi se o zločincu, ovo su sada već nekakve perverzne varijante i mogućnosti", rekao je Karamarko u Šibeniku, prenela je Hina.

"Očigledno se radi o zločincu koji se smeje svima nama u lice, kao i celom svetu i Haškom sudu", dodao je Karamarko, navodi Hina.

Na pitanje novinara da li će Hrvatska reagovati u vezi sa mogućnošću da Šešelj odlučuje o dolasku na izricanje presude u Hag, Karamarko je odgovorio: "Pa, naravno da treba reagovati ako bude tako".

Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je ranije danas vlasti u Srbiji, jer, kako je naveo na svom Fejsbuk profilu, nije izručila Vojislava Šešelja, koga Petrov naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu.

Haški tribunal saopštio je u sredu da će presuda Vojislavu Šešelju biti izrečena 31. marta u 10 sati, bez prisustva optuženog.

Takođe, Tribunal je pozvao Šešelja da do 22. marta pisanim putem obavesti sud da li želi da prati izricanje presude putem video-linka iz Beograda.

U obrazloženju odluke, koje je potpisao sudija Mandiaje Nijang, navodi se da će presuda biti izrečena 31. marta uprkos odsustvu optuženog, ne zato što se njegovo prisustvo ne zahteva, već zato što on odbija da bude prisutan i što srpske vlasti ne primenjuju adekvatna sredstva da ga na to primoraju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара