Božo Petrov kritikuje Srbiju zbog Šešelja

Potpredsednik Vlade Hrvatske i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je vlast u Srbiji jer haškog optuženika Vojislava Šešelja nije izručila Hagu kako bi prisustvovao izricanju presude za ratne zločine.

"Umesto da Šešelja smesta uhapse i otpreme u Hag, u Srbiji se ponašaju kao da je reč o suđenju za lakši saobraćajni prekršaj", napisao je Petrov na Fejsbuk profilu.

Navodi da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje, pa se Šešelju, optuženom za teške zločine, koji "danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje toleriše, pa i odobrava".

Petrov podseća da Haški tribunal u obrazloženju odluke da se Šešelju dozvoli da u vreme izricanja presude bude u Beogradu navodi da će presuda biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegova prisutnost ne zahteva, već zato što on to odbija i zato "što srpske vlasti ne primenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju".

"Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slepi, varaju se. Hrvatsku su u pregovorima oko pristupanja EU stopirali i minirali zbog mnogo manje bitnih stvari. Gospodo, vreme je za katarzu", napisao je Petrov na Fejsbuku.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво