Tri migranta se udavila kod Đevđelije

Iz Suve reke kod Đevđelije izvađena su tri tela, a skopski mediji navode su se udavila tri migranta, 27-godišnja trudnica iz Avganistana, njena sestra stara 17 godina i rođak.

Kako prenose portali, policija je potvrdila da su u Suvoj reci jutros u 6.45 pronađena tela dva muškarca i jedne žene, a iz nevladinih organizacija čiji su aktivisti na terenu kažu da je moguće da se udavila još jedna osoba.

Žrtve davljenja u Suvoj Reci su 27-godišnja trudnica iz Avganistana, njena sestra stara 17 godina i rođak, javili su skopski mediji.

Istovremeno su 23 osobe spasene iz reke koje je nadošla zbog kiše koja pada poslednjih dana. Oni su, navodi se, odvedeni u prihvatni centar "Vinojug", gde im je ukazana medicinska pomoć.

Nezvanično, reč je o državljanima Avganistana. U njihovom spasavanju iz Suve reke učestvovali su i pripadnici teritorijalne odbrane i protivpožarne jedinice iz Đevđelije.

U kampu kod Idomenija na grčkoj strani granice sa Makedonijom, prema procenama, ima oko 14.000 izbglica koji žele da preko Makedonije nastave put ka bogatim zemljama Evropske unije, ali je poslednjih dana blokiran njihov ulazak na makedonsku teritoriju, nakon odluke Slovenije da prima samo izbeglice koji imaju uredna dokumenta i šengensku vizu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво