Pavel: CG treba da bude ponosna na postignuto

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a general Petr Pavel je na sastanku s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem rekao da ta zemlja ima puno pravo da bude ponosna na sva dostignuća koja je ostvarila u prvoj deceniji nezavisnosti.

Milo Đukanović je naveo da Crna Gora, uz partnersku pomoć, kroz reforme gradi efikasan sistem koji će biti kompatibilni deo NATO bezbednosnog okvira.

"Istakao je da je poziv za članstvo u NATO ne samo priznanje Crnoj Gori za ostvarene rezultate, već i ohrabrenje za region, bez čije stabilnosti ne može biti ni sigurne evropske bezbednosti", navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Takođe, Đukanović je izrazio uverenje da će kontinuitet u ispunjavanju obaveza s strane Crne Gore ohrabriti članice Alijanse da u predviđenom roku završe proces ratifikacije.

Pavel je, kako se dodaje, ocenio rezultate izvrsnim.

"Istakao he da je to put koji izvesno vodi Crnu Goru do članstva u EU i NATO-u. Posebno je naglasio da je Vojska Crne Gore postigla odličan napredak u reformama", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kako se navodi, Pavel je poručio da NATO samo želi da proširi bezbednost u regionu i da sa svima koji to žele gradi dobre odnose.

"Mi smo na istoj liniji razmišljanja, što nam olakšava da na pragmatičan i realističan način ostvarimo naše ciljeve", rekao je Pavel.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 05. mar 2016, 11:20)
anonymous [neregistrovani]

Braca

Mi nemamo ni more, a imamo flotu!?!?! Ispali smo kao Hortijeva Madjarska! Bolje da cutimo u vezi CG, oni su izabrali jednu stranu i proslost ostavili istoriji, a mi zivimo od nekih proslih i davnih dana...

(subota, 05. mar 2016, 03:05)
anonymous [neregistrovani]

Braca Crnogorci

Neznam o kakvoj vojsci Vlada Crne Gore saopstava da je postigla napredak, verovatno misli na one koji se tuku sa demostrantima kako bi ocuvali demokratiju. Kakva je to vojska kada nema avione, brodove, tenkove itd. samo sacica koja se tuče sa demostrantima da bi sacuvala DJukanovic rezim?

(subota, 05. mar 2016, 01:59)
Momir [neregistrovani]

Svidja mi se ovaj deo o vojsci...

General je stvarno lepo ocenio reforme koje su sprovedene u CG vojsci. Djukanovic zaista zasluzuje sve cestitke...

(subota, 05. mar 2016, 00:04)
anonymous [neregistrovani]

pavel

bilo bi lijepo da nije licemjerno