Pavel: CG treba da bude ponosna na postignuto

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a general Petr Pavel je na sastanku s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem rekao da ta zemlja ima puno pravo da bude ponosna na sva dostignuća koja je ostvarila u prvoj deceniji nezavisnosti.

Milo Đukanović je naveo da Crna Gora, uz partnersku pomoć, kroz reforme gradi efikasan sistem koji će biti kompatibilni deo NATO bezbednosnog okvira.

"Istakao je da je poziv za članstvo u NATO ne samo priznanje Crnoj Gori za ostvarene rezultate, već i ohrabrenje za region, bez čije stabilnosti ne može biti ni sigurne evropske bezbednosti", navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Takođe, Đukanović je izrazio uverenje da će kontinuitet u ispunjavanju obaveza s strane Crne Gore ohrabriti članice Alijanse da u predviđenom roku završe proces ratifikacije.

Pavel je, kako se dodaje, ocenio rezultate izvrsnim.

"Istakao he da je to put koji izvesno vodi Crnu Goru do članstva u EU i NATO-u. Posebno je naglasio da je Vojska Crne Gore postigla odličan napredak u reformama", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kako se navodi, Pavel je poručio da NATO samo želi da proširi bezbednost u regionu i da sa svima koji to žele gradi dobre odnose.

"Mi smo na istoj liniji razmišljanja, što nam olakšava da na pragmatičan i realističan način ostvarimo naše ciljeve", rekao je Pavel.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво