Orban: Mađarska među najzaštićenijima od migracija

Mađarska je prva država koja je preduzela nezavisnu akciju kako bi suzbila ilegalnu migraciju i jedna je od najzaštićenijih članica Evropske unije, izjavio mađarski premijer Viktor Orban.

Bolje je da pojedinačne zemlje nezavisno preduzimaju akciju nego da evropska zajednica sedi skrštenih ruku, rekao je Orban za mađarski radio Košut.

Mađarski premijer je izrazio zbunjenost odlukom Grčke da dopusti milione nekontrolisanih ulazaka iz Turske i ocenio da je nemoguće razumeti zašto Grci prevoze migrante sa ostrva do kopna.

Grčka je prekršila Šengenski sporazum, ali je "neki ljudi" i dalje brane, rekao je Orban, navodeći kao primer Nemce.

Premijer Mađarske je govorio i o planiranom referendumu u toj zemlji, rekavši da će to biti glasanje o budućem planu EU za uspostavljanje trajnog mehanizma kvota za raspodelu migranata.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 05. mar 2016, 07:33)
anonymous Pero iz Svedske [neregistrovani]

Orban nije fer..

Orban se ponasa kao nacionalista iz 30 tih.g
I ja se pitam ??Dali mu je uopste mesto u EU....
Pero

(petak, 04. mar 2016, 14:04)
anonymous Moma Dr Alatnicarskih nauka [neregistrovani]

Konstatujem

Ne ulazeci u sustinu ispravnosti politickog ponasanja i odluka koje predvodi Orban,samo zelim da konstatujem da su najveci podrzavaoci te politike,ujedno i najveci borci protiv diktature i samovlasca.

(petak, 04. mar 2016, 13:20)
Momir [neregistrovani]

Kakvo medjunarodno pravo?

Sta je medjunarodno pravo? Je li to papir koji iskljucivo pisu velike sile kako bi legalizovale nacin postizanja iskljucivo svojih ciljeva? Je li medjunarodno pravo bombardovati Srbiju? Da li je mdjunarodno pravo kada podrzavate jednu Saudijsku Arabiju koja dnevno krsi 99% elementarnih ljudskih prava? Ili Tursku, koja na ocigled celog sveta otvoreno potpomaze teroriste?
Oteti Kosovo jeste medjunarodno pravo. Pripojiti Krim nije medjunarodno pravo...
G. Orban je najbolji primer jednog Premijera u Evropi i svetu - koji iskljucivo stiti svoju drzavu i svoj narod. Svaka mu cast! Voleo bih, kada bih imao mogucnost, da mu stegnem ruku i cestitam.

(petak, 04. mar 2016, 12:25)
anonymous [neregistrovani]

Orban...

...za mene,uz Putina je...obojica su rade u Interesu svojih drzava,i znaju to zato ga i "napadaju"...(danas je u posjeti mu Sehofer,predsjednik Savezne drzave Bajern i politicari kao i novinari kao da se "utrkuju" u osudama ga...cemu sve "ovo" vodi?)

(petak, 04. mar 2016, 12:03)
anonymous [neregistrovani]

Medjunarodno pravo

Orban je covek koji veoma jasno zna medjunarodno pravo i to mu daje uporiste za zastitu Madjarske (a ne Evrope kako ovde neko napisa). Suverenitet drzave je izvorni subjekat medjunarodnog prava, a EU je izvedeni subjekat medjunarodnog prava. To znaci da je svaka drzava iznad EU. Ne mogu pravila EU kao izvedenog subjekta da budu iznad prava izvornog subjekta drzave. Ako ikada EU postane drzava, onda ce tek da postane izvorni subjekat medjunarodnog prava. Isto je i za NATO. Cak clanice NATO uopste ne moraju da se povinuju odlukama komande ili generalnog sekretara, a ovi nemaju nacina pravnim putem da tu zemlju primoraju. Toliko o tome. Bravo za Orbana.

(petak, 04. mar 2016, 11:22)
anonymous [neregistrovani]

Svaka Cast!

Orban salje jasnu poruku da treba da se zastiti Evropa!