Kurc kritikovao migrante u Grčkoj

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc rekao je da je apsurdno da migranti na severnoj granici Grčke protestuju tražeći da ih puste u Makedoniju, koja nije članica Evropske unije.

Sebastijan Kurc je nemačkom listu Zidojče cajtung rekao da, kad ljudi protestuju da ih puste u Makedoniju, "tu nije reč o traženju zaštite, već o traženju bolje ekonomske budućnosti. To je razumljivo sa ljudske tačke gledišta, ali mi to ne možemo da im ponudimo", prenela je agencija AP.

Dodao je da je prošlogodišnje otvaranje granica bila "velika greška", koja je podstakla još više migranata da se otisnu na put ka Evropi.

Migranti se "nagomilavaju" u Grčkoj u sve većem broju otkad su zemlje na balkanskoj izbegličkoj ruti ograničile njihov ulazak, kao odgovor na ograničenja koja je pre njih uvela Austrija, podseća američka agencija.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 03. mar 2016, 18:07)
milan lala [neregistrovani]

Migranti

Apsurdno je da oni ne idu u S. Arabiju, Kuvajt, Emirate, Bahrein, Katar , Egipat , Liban, Jordan zemlje koje su im blize tako reci tu u blizini i koje imaju isti kulturu tradiciju obicaje i religiju kao oni , nego silom probijaju zicane barijeru na putu da udju u hriscansku EU gde nema iste kulture , religije , tradicije , nicega zajednickog . Vrlo apsurdno je i to da su vecina muskarci koji traze azil a manji broj su porodice sa decom , vrlo cudno ovo osvajanje EU koje stize iz Turske .

(četvrtak, 03. mar 2016, 16:05)
anonymous [neregistrovani]

16 muskaraca do 30 god u krupnom planu

Gde su te zene i deca?????