Bušati: Albanija neće podizati zidove

Albanija neće podizati zidove u slučaju da izbeglice i migranti počnu da koriste tu zemlju za tranzit prema zemljama EU, kaže albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati.

Šef albanske diplomatije, koji je u poseti SAD, ocenio je u intervjuu za Glas Amerike da je migrantska kriza zajednički izazov i da podizanje zidova nije rešenje, prenose makedonski mediji.

"Podizanje zidova nije rešenje migrantskog problema, jer izaziva lanac reakcija suseda. Albanija neće ni da otvori, ni da zatvori granice. Naša zemlja će biti verna EU", rekao je Bušati.

Albanski premijer Edi Rama pre dva dana rekao je da Albanija neće postati nova maršruta za migrante koji idu prema zapadnoj Evropi.

"Mi niti imamo uslove, niti snagu, niti entuzijazam da spasavamo svet dok drugi zatvaraju granice", rekao je Rama.

Prema rečima Rame, Albanija ne može da podnese ceo teret, ali ako se teret rasporedi i njegova zemlja će preuzeti deo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво