Grčka policija sklanja migrante sa granice sa Makedonijom

Grčka policija počela je da uklanja migrante sa grčko-makedonske granice, pošto je zbog dodatnih ograničenja za njihov ulazak koje je uvelo Skoplje više stotina njih ostalo zaglavljeno na toj granici, rekli su izvori agenciji Rojters.

Migranti su se sinoć nedozvoljeno zadržavali na železničkoj pruzi u mestu Idomeni, nakon što su prethodno pokušali da se probiju preko makedonske granice.

Grčka policija i prazni autobusi su rano jutros stigli na tu lokaciju, rekao je Rojtersu jedan svedok, koji je opisao da je na jednom mestu grčka policija opkolila oko 600 izbeglica.

Procenjuje se da se u Idomeniju nalazi oko 1.200 ljudi, uglavnom Avganistanaca ili državljana drugih zemalja koji ne poseduju odgovarajuće putne dokumente.

Juče se tamo stvorila gužva kad su makedonske vlasti na granici počeli da traže dodatne putne dokumente, uključujući pasoše, da bi ljudi mogli da uđu na njihovu teritoriju.

Neke od zemalja na ruti kojom izbeglice putuju ka bogatijim severnoevropskim zemljama su počele da pooštravaju propise za njihov prolazak preko svojih teritorija, što je zazvalo domino efekat u zemljama duž te rute.

Prisutna je, međutim, zabrinutost šta bi moglo da se dogodi u Grčkoj, gde ne jenjava priliv izbeglica morskim putem iz Turske. Tako je samo jutros u Atinu prebačeno 1.250 migranata sa tri grčka ostrva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво