Crna Gora, policija ispituje pretnju o bombi na aerodromu

Crnogorska policija tražila je od američkih kolega da istraže ko je osoba koja je u četvrtak posle 13 sati poslala informaciju da će na podgoričkom aerodromu u ponedeljak biti aktivirana eksplozivna naprava.

"Moram ostati anoniman radi svoje bezbednosti ali u ponedeljak 22. februara će na Aerodromu Podgorica oko 15 časova biti aktivirana eksplozivna naprava daljinskim upravljačem. Molim da preduzmete mere kako ne bi došlo do tragedije i obavestite nadležne", piše u upozorenju koje je stiglo gotovo svim podgoričkim redakcijama.

Mejl takve uznemirujuće sadržine, osim na adresu medija, stigao je i Aerodromu Crne Gore.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, radi se o lažnom mejlu.

Osoba na čije ime glasi mejl ne postoji u bazi podataka ni kao državljanin naše zemlje, niti u evidencijama raseljenih.

Ipak, policija je ozbiljno shvatila uznemirujuću sadržinu kojom se najavljuje velika tragedija, pa je služba koja se bavi sajber kriminalom odmah došla do određenih podataka. Utvrđeno je da je poruka stigla sa američkog servera.

Isto tako, utvrđeno je da pod imenom Irfan Idrizaj nema osobe u crnogorskoj bazi podataka, ali ne i da li zaista ovo upozorenje ima uporište.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара