Читај ми!

Nemačka vraća hiljade migranata u Austriju?

Na hiljade migranata biće vraćeno iz Nemačke u Austriju, a ako Berlin nastavi sa takvom strategijom ove godine će sa severozapada doći do 30.000 ekonomskih izbeglica, piše bečki dnevnik "Kronen cajtung".

List Kronen cajtung ukazuje na to da je samo tokom januara iz Nemačke u Austriju vraćeno 3.723 Marokanaca, Alžiraca, Egipćana.

Još u oktobru prošle godine je austrijski kancelar Verner Fajman rekao da je takav razvoj nerealan.

Dok se ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane Austrije bore za uspostavljanje delotvorne zaštite državne granice na jugu, hiljade ekonomskih izbeglica dolazi u zemlju iz susedne Nemačke.

Berlin, kako navodi list, očigledno sprovodi brzo vraćanje izbeglica u pravcu Austrije, što je negirao kancelar Fajman.

Dnevno iz Nemačke u Austriju biva vraćeno između 50 i 200 ekonomskih izbeglica.

U januaru su prosečno iz Nemačke vraćane 123 osobe, a u februaru se taj broj, kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, smanjio pre svega jer je smanjen pritisak izbeglica koje su dolazile sa juga u Nemačku.

Austrijske vlasti nisu zadovoljne delovanjem suseda jer će vraćeni migranti ili pokušati na ilegalan način ponovo do dospeju u Nemačku, ili će podneti zahtev za dobijanje azila u Austriji, sa gotovo nikakvim izgledima na pozitivan odgovor.

Da bi rešili problem sa proterivanjem ekonomskih migranata, koje vraća sada Nemačka, ministri unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner i odbrane Hans Peter Doskocil planiraju put u Maroko kako bi se zaključio sporazum o readmisiji.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се