Читај ми!

Tužilaštvo BiH traži pritvor za Pavlovića

Vlasnik "Pavlović banke" Slobodan Pavlović i još tri službenika te banke saslušani su u Tužilaštvu BiH. Njihov advokat Miodrag Stojanović rekao je da je Tužilaštvo BiH najavilo da će zatražiti pritvor za sve osumnjičene.

Advokat Stojanović je naveo da se njegovim klijentima, Slobodanu Pavloviću, Peri Laziću, bivšem direktoru "Pavlović banke", Ljiljani Gavrić, bivšoj referentkinji za obradu kredita i Blagoju Blagojeviću na teret stavljaju tri krivična dela - pranje novca, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje službene isprave.

"S obzirom na to da im je Tužilaštvo BiH stavilo na raspolaganje vrlo obimnu finansijsku dokumentaciju i preliminarne nalaze veštaka finansijske struke Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), osumnjičeni su rekli da će se u ovoj fazi postupka braniti ćutanjem", rekao je Stojanović.

On je dodao da su svi osumnjičeni zadržali pravo da se detaljnije izjasne i odgovore na navode za koje se terete nakon što izvrše uvid u dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je "Pavlović banka" 2007. godine, odnosno 2008. godine dala tadašnjem premijeru RS Miloradu Dodiku.

Dodik je je u maju 2007. godine preko "Pavlović banke" prebacio 750.000 evra na račun "Komercijalne banke" u Beogradu, koja je i bila vlasnik vile na Dedinju, koju je tadašnji premijer RS kupio.

Dodik je tada tvrdio da je podigao kredit od "Pavlović banke" kako bi platio vilu, ali se ispostavilo da je kredit uzeo tek godinu kasnije - 27. juna 2008. godine, kada je on odobren.

Iz dokumentacije, koja je objavljena povodom ovog slučaja, vidljivo je da su rate Dodikovog kredita uplaćivali radnici "Pavlović banke".

Upitan da li to što Slobodan Pavlović ima američko državljanstvo može uticati na tok ovog procesa, njegov advokat je rekao da sigurno da može i da misli da će Ambasada SAD biti obaveštena o celom toku procesa, s obzirom na to da se radi o američkom državljaninu.

Stojanović je dodao da je Pavlović i državljanin BiH.

On je još kazao da Pavlović juče nije bio u bekstvu, već je, kako je naveo, sve vreme obaveštavao pripadnike Sipe gde se nalazi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво