Majke Srebrenice predložene za Nobelovu nagradu za mir

Bosanskohercegovačka dijaspora iz Skandinavije predložila je Udruženje "Majke enklava Srebrenica i Žepa", nevladinu organizaciju "Žene u crnom" i Institut za traženje nestalih osoba BiH za Nobelovu nagradu za mir.

Predstavnik grupe građana dijaspore iz Skandinavije, koja je formulisala predlog zajedno s nekoliko profesora sa tog područja i poslala ga Komitetu za dodelu Nobelove nagrade, Edin Osmančević izjavio je za Fenu da sama nominacija predstavlja simboličan čin da se skrene pažnja međunarodne javnosti na ove tri organizacije, koje su svojim nesebičnim i humanim radom zaslužile ovo priznanje.

"Nominacija za Nobelovu nagradu 2016. došla je kao predlog građana iz dijaspore iz Skandinavije i izraz je volje te obaveza svih građana da prepoznaju napore pojedinaca i organizacija u njihovoj borbi za pravdom i istinom", istakao je Osmančević.

Nominacija je upućena 30. januara.

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 11. feb 2016, 11:31)
anonymous [neregistrovani]

RE:Ogzimoron

Tolika si bre neznalica da bi shvatio da majka ostaje majka i ako izgubi dete.Znaci po tebi svaka srpska,muslimanska i hrvatska majka nema se pravom zvati majka ako je izgubila dete u ratu.

(četvrtak, 11. feb 2016, 11:06)
Дрински [neregistrovani]

РЕ:А кад се обелодани

То се већ одавно види. Више од две хиљаде Н.Н скелета на том институту "чека идентификацију" и као такви ће у наредних десетак година бити покопани у меморијалном центру у Поточарима, као жртве наводног геноцида. Све је спремно за нове представе...

(sreda, 10. feb 2016, 20:57)
Deda Nole [neregistrovani]

A cime su to zasluzile

Ljubljenje Nasera Orlica je oprostaj za ubijene muslimane u Srebrenici,to samo pokazuje kolika je ta licemernost majki srebrenice,ali zato neko gura da dobiju prestiznu nagradu,koja iskreno govoreci u zadnjih par godina i gubi smisao pestizan,pre bi se reklo finansiranje posrnulih i izgubljenih slucajeva.

(sreda, 10. feb 2016, 17:12)
zxxxx [neregistrovani]

....

a sta su radili njihovi sinovi i gde su bili u vreme rata---najverovatnije u jedinicama Nasera Orica koji su nocu izlazili iz enklave i palili i ubijali srbe po selima e za to ce oni dobiti Nobelovu nagradu....

(sreda, 10. feb 2016, 16:15)
Кога брига [neregistrovani]

Огзиморон

Није ми јасно чије су то мајке кад се тамо десио "геноцид"???

(sreda, 10. feb 2016, 15:13)
anonymous [neregistrovani]

Pa kad je mogao Obama...

... i sve ostalo je moguce, zar ne?

(sreda, 10. feb 2016, 13:54)
Dr.Top [neregistrovani]

Ovo je nagrada za mir

Nagradu za mir dobijaju oni koji uspiju da pomire sukobljene strane ili sprijece eskalaciju mogucih sukoba.
Uz svo postovanje ozaloscenih, ova organizacija ne cini nista, sto smanjuje tenzije i pomiruje, vec naprotiv, ispolitizovani dio ove organizacije, stavlja se otvoreno na stranu nekih optuzenih i osudjenih ratnih zlocinaca.

(sreda, 10. feb 2016, 13:24)
anonymous Lala [neregistrovani]

A kako i nebi,

jos ako se Oric osudi kao ratni zlocinac( setimo se grljenja i ljubljenja) sve je vu "tonu" .

(sreda, 10. feb 2016, 12:32)
Илија [neregistrovani]

А кад се обелодани

Шта се дешава са откупњеним посмртним остацима, (давно умрлих, а сада есхумираних за 500 КМ) из сеоских гробаља у околини Кладња, Олова, Завидовића, Зенице...? Можда би тај Институт за тражење несталих особа у БиХ и заслужио неку награду! Само да они нису организатори...!