Otkazi na HRT-u zbog lažnih diploma 

Stručne službe Hrvatske radio-televizije proveravale su dokumente o stručnoj spremi zaposlenih i dosad su pronašle 16 lažnih dokumenata – četiri lažne diplome i dvanaest srednjoškolskih svedočanstava. Svi zaposleni s tim dokumentima dobili su otkaz.

U odgovoru Hini s HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenih. Cilj je kvalitetno, potpuno i trajno urediti kadrovsku strukturu i sistem zapošljavanja, navode u HRT-u, prenosi Indeks.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provere početkom prošle godine pronađene četiri neverodostojne diplome te da je krajem 2015. započela i provera svedočanstava i ostalih dokumenata uslovljenih radnim mestima na HRT-u.

"Svim zaposlenima za koje se ustanovilo da poseduju neverodostojnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna dokumentacija je prosleđena na dalje postupanje nadležnim državnim telima", ističu na HRT-u.

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mestima bili zaposleni sa lažnim diplomama. Kako se saznaje, reč je o računovođi, radnici u razmeni video-materijala, te majstoru rasvete.

Prema poslednjim podacima, HRT je imao 2.851 zaposlenih.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво