Mladić iz Plava poginuo u borbama u Siriji

Osamnaestogodišnji Ernad Huseinović, iz Plava u Crnoj Gori, ubijen je u januaru boreći se na strani Islamske države u Siriji, pišu prištinski mediji na albanskom.

Porodica Huseinović (albanski mediji su pisali da je reč o prezimenu Hisenaj) je ovih dana saznala za smrt svog člana. Podgorički Dan nezvanično saznaje da je mladić poginuo 20. januara i da je više od pola godine proveo na ratištu u Siriji.

U Siriju je otišao preko Nemačke, a jedno vreme je živeo u Bohumu, gde je stupio u kontakt sa licima koja su mu pomogla da se pridruži džihadistima.

Reč je o četvrtom slučaju pogibije građana Crne Gore na ratištu u Siriji u poslednje dve godine.

"Huseinović je poginuo 20. januara u bombaškom napadu u Siriji. Porodici je javljeno da je stradao, a posmrtne ostatke nisu mogli da preuzmu zbog načina na koji je stradao. On je u Siriju otišao preko Nemačke, gde je jedno vreme živeo. Više detalja ne možemo saopštiti", potvrđeno je Danu u policiji.

Prema dostupnim podacima, na ratištu u Siriji poginuli su i Mirza Haklaj iz Podgorice, Adis Salihović iz Rožaja i Damir Slaković iz Bara.

Kako saznaje podgorički list, pre nedelju dana grupa od 20 crnogorskih građana pokušala je da se preko Portugalije prebaci u Siriju. Osujećeni su na aerodromu u Lisabonu i svi su vraćeni u Crnu Goru. Među njima je bila i ćerka jednog uglednog lekara iz Plava a njoj je to bio drugi pokušaj da se domogne Sirije. 

broj komentara 0 pošalji komentar