Читај ми!

Izbeglica iz Iraka silovao dečaka u Austriji

Austrijska policija saopštila da je izbeglica iz Iraka uhapšen zbog toga što je u decembru silovao desetogodišnjeg dečaka na bazenu u Beču.

Osumnjičeni silovatelj, koji je u Austriju došao preko Balkana 13. septembra, priznao je policiji da je to učinio iz "hitne seksualne potrebe", navode lokalni mediji, pozivajući se na zapisnik sa ispitivanja.

Upitan da li su takva dela zakonita u njegovoj zemlji, on je rekao da je svestan da su takva dela zabranjena u svakoj zemlji u svetu i priznao da je napravio "ogromnu grešku", prenosi Raša tudej.

"Podneta je tužba zbog silovanja desetogodišnjeg dečaka na bazenu u Terezinbadu. Utvrdili smo da je osumnjičeni dvadesetogodišnji muškarac koji živi u Beču. Uhapšen je i poslat u zatvor u Josefštadu", rekao je juče glavni inspektor Roman Hahslinger.

Kako je dodao, osumnjičeni je irački državljanin koji u Beču ima izbeglički status.

Hahslinger je naglasio da ljudi ne treba da brinu, te da je "Beč bezbedan grad i da se tu ništa nije promenilo".

Osumnjičeni muškarac, čije ime nije objavljeno, 2. decembra je uvukao dečaka u svlačionicu bazena i napao ga.

Kada je dečak rekao spasiocu šta se dogodilo, hitno su pozvali policiju.

Uspeli su da uhvate napadača na bazenu koji se, na njihovo zaprepašćenje, umesto da je pobegao sa mesta zločina, zabavljao skačući sa daske visoke tri metra, prenosi list Di Hojte.

Dečak, koji je pretrpeo više unutrašnjih povreda, prebačen je u dečju bolnicu.

Kako se navodi u listu Kronen Cajtung, Portparolka državnog tužioca Nina Busek je rekla da je Iračanin optužen za silovanje i teško seksualno zlostavljanje maloletne osobe.

Austrija je do sada, posle Švedske, primila najveći broj izbeglica po glavi stanovnika u Evropi, podseća ruski kanal.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара