Zurof pozvao hrvatsku vladu da smeni Hasanbegovića

Efraim Zurof, direktor centra "Simon Vizental", pozvao je novu hrvatsku vladu da odmah smeni ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, kojeg je nazvao fašistom.

U zvaničnom saopštenju centra, Zurof, poznatiji kao "lovac na zločince" apeluje na hrvatsku vladu da zameni Hasanbegovića sa osobom, kako navodi, prikladnijom za vođenje ministarstva kulture. Nekog ko će, kako kaže, doneti čast i poštenje toj poziciji, umesto da sramoti zemlju pred celim svetom.

"Simon Vizental" je jevrejska međunarodna nevladina organizacija, koja se bavi pitanjima rasizma, antisemitizma, terorizma i genocida.

Kako se navodi, centar "Simon Vizental" zgađen je činjenicom da je neko poput Zlatka Hasanbegovića imenovan na čelo resora koji se bavi kulturom.

U saopštenju je izražena i neverica zbog činjenice da je za novog ministra kulture imenovan Zlatko Hasanbegović, čovek koji je rekao da je antifašizam floskula, te ista osoba koja se otvoreno divila nacističkom imamu.

"Šokirani smo postupcima i izjavama novoizabranog hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, zbog kojeg su zabrinuti brojni hrvatski građani", ističe se u saopštenju Zurofa.

Centar je zgrožen Hasanbegovićevom objavom zloglasne knjige o komemoraciji Holokausta, od strane univerzalno diskreditovanog američko-jevrejskog autora Normana Finkelštajna, kao i njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima vezanima za istoriju Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata i Holokausta.

"Sama činjenica da Hasanbegović objavljuje takvo smeće, koje reklamira na veb stranici dobro poznate antisemitističke organizacije 'Stormfront', dovoljan je razlog da se smeni sa pozicije ministra u vladi zemlje koja je deo EU. Još je gore to što ministar slepo odbija da prepozna genocidnu prirodu ustaškog režima, a prezire hrabre hrvatske antifašiste koji su se protiv njega borili. Ovo je apsolutna revizija istorije Drugog svetskog rata i holokausta bez ikakve podloge. To je nečuveno i apsolutno neprihvatljivo", navodi se u saopštenju Zurofa koje je preneo centar "Simon Vizental".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво