Читај ми!

Predsednica Hrvatske smenila šefa tajne službe

Kolinda Grabar Kitarović razrešila je dužnosti direktora Sigurnosno-obaveštajne agencije Dragana Lozančića i šefa Biroa za nacionalnu bezbednost Ivicu Panenića. O odlukama predsednice izjasniće se Vlada Hrvatske.

Kako je preneo HRT, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je Lozančiću lično saopštila da ne uživa njeno poverenje i da je smenjen zbog povrede Zakona o bezbednosno-obaveštajnom sistemu.

Napominje se, međutim, da nema objašnjenja na koji način je Lozančić povredio pomenuti zakon.

Panenić je smenjen zbog, kako se navodi, neobezbeđivanja sprovođenja poslova iz delokruga tog biroa.

Mediji su prethodno nagađali da će Lozančić biti smenjen zbog toga što nije upozorio Kolindu Grabar Kitarović da kontaktira sa prisluškivanom osobom, a reč je, kako navode, o fudbalskom menadžeru Zdravku Mamiću.

S druge strane, on je o tome obavestio Zorana Milanovića koji je tada bio premijer.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво