Protest "izdajnika" u Zagrebu

Stotine građana okupile su se u glavnom gradu Hrvatske na protestu "izdajnika", u organizaciji Radničkog fronta.

Markov trg u centru Zagreba bio je ispunjen, a organizatori navode da je na protestu bilo hiljadu ljudi, prenosi sajt N1.

Miljenka Ćurković iz Radničkog fronta poručila je da su okupljeni "priznali" da su izdajnici zato što ne žele da predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko određuje šta sme da se govori u javnosti.

Kako je navela, "izdajnici" smatraju da "profesionalni branitelji" ne mogu da određuju šta će ko misliti i govoriti, da misle da HDZ nije stvorio, nego opljačkao Hrvatsku, te da misle da Franjo Tuđman nije bio "otac domovine", već autokrata, ksenofob i rodonačelnik ideje o "200 bogatih porodica".

Ćurkovićeva je dodala da okupljeni ne misle da su mržnja prema drugima i drugačijima nešto pozitivno, da je različitost loša, niti da ikoga treba mrzeti zato što je "stranac, Srbin, musliman, LGBT, levičar, Jugosloven ili ateista".

Okupljeni su poručili i da ne žele da simpatizeri NDH budu ministri kulture.

U Radničkom frontu ističu da se u Hrvatskoj trenutno dešava uspon neofašizma i desnog autoritarizma, što je, kako kažu, trend u velikom delu Evrope, od Orbana u Mađarskoj i Kačinjskog u Poljskoj, preko Pegide u Nemačkoj, Nacionalnog fronta u Francuskoj, Zlatne zore u Grčkoj, pa sve do vlasti u Ukrajini.

"Ne dopustimo da se to dogodi i kod nas! Jedan Drugi svetski rat je bio i previše", poručuje Radnički front.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво