Dodik: Ipak referendum o sudu i tužilaštvu BiH

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da će referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH biti održan. Kaže da ga ne interesuju priče o istrazi koju protiv njega vodi Tužilaštvo BiH.

Dodik je, odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranje škole "Srbija" u Bosanskom Šamcu, rekao da je referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH prošao sve procedure i da je sada na vlastima RS da odredi vreme održavanja.

Međutim, kako je dodao, prioritet će biti dat referendumu o odluci Ustavnog suda u vezi sa održavanjem Dana Republike Srpske, jer oko toga postoji konsenzus.

Dodik je rekao da je o referendumu razgovarao sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Vučić je novinarima rekao da se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja, ne želeći da ponavlja stav Srbije o referendumu.

"Mi se nikada ne mešamo. Možemo da iznesemo naš stav u četiri oka, a nećemo, niti želimo da vršimo pritisak, kao što očekujemo od Dodika i RS da uvek kaže šta misli, a da ne vrši pritisak na nas", objasnio je on.

Vučić je istakao da između Srbije i Srpske postoje odnosi uvažavanja, kao i da budućnost Srpske i Srbije uvek moraju biti u centru pažnje.

Dodik: Ne interesuju me istrage Tužilaštva

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da ga ne interesuju priče o istrazi koju protiv njega vodi tužilaštvo.

"Ništa nisam proveravao, niti ispitivao. Ne bavim se inspektorskim poslom. Čuo sam određene vesti u medijima", kazao je on novinarima.

Dodik je istakao da je sav njegov posao u prošlosti bio veoma transparentan.

"Protiv mene je u prošlosti to isto tužilaštvo vodilo stalno neke istrage i okretalo spekulacije. Pre dve godine isto tužilaštvo je odustalo od istrage u vezi zgrade Vlade i auto-puta, konstatujući da nema nikakvih dokaza", objasnio je on. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво